GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

  1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

  2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

  3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

  4. Προϊόντα ΕΕ

  5. Κυτταρική Δράση

  6. Νόμιμες Άδειες

  7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

  8. Έλεγχοι Α' Υλών

  9. Κλινική Μικροσκοπία

  10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

Φυτοθεραπεία και Ορθοκυτταρική Ιατρική

 

Νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις έρχονται να δώσουν καινοτόμες απαντήσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης ασθενειών. Παράλληλα γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή η σημασία που παίζει η διατροφή στη διατήρηση της καλής υγείας. Άλλωστε αυτό είχε αντιληφθεί από την αρχαιότητα και ο Ιπποκράτης ο οποίος συμβούλευε «Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου….». Τα σκευάσματα της metapharm® στηρίζονται κατά βάση στις έννοιες της Φυτοθεραπείας και της Ορθοκυτταρικής Ιατρικής.

 

Τόσο στην κλασική όσο και στη σύγχρονη φαρμακολογία χρησιμοποιούνται δραστικές ουσίες με θεραπευτικά αποτελέσματα, οι οποίες προέρχονται από φαρμακευτικά φυτά. Η έννοια της Φυτοθεραπείας στηρίζεται στην αξιοποίηση των πολύτιμων ιδιοτήτων των φυτών. Η αξιοποίηση αυτή προκύπτει μέσα από την σωρευμένη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα εμπειρική γνώση και την αντίστοιχη επιστημονική γνώση των τελευταίων δεκαετιών, μέσα από εκτεταμένες πλέον βοτανικές, φαρμακολογικές και κλινικές μελέτες. Ανάμεσα σε μία ουσία φυσικής προέλευσης και σε μία άλλη συνθετικά παρασκευαζόμενη έχει αποδειχθεί ότι η δράση της φυσικής ουσίας είναι αποτελεσματικότερη από ό,τι εκείνης της συνθετικά παρασκευαζόμενης ουσίας για την ίδια πάθηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απόληψη των αυτούσιων/ακέραιων ουσιών από τα βότανα περιλαμβάνει ένα σύνολο φυσικών-χημικών ενώσεων. Το σύνολο αυτό που προσφέρει το βότανο, δρα πιο αποτελεσματικά από ό,τι η απομόνωση μιας ξεχωριστής δραστικής ουσίας.

 

Η Ορθοκυτταρική Ιατρική στηρίζεται στην εφαρμογή της φυσικής ιατρικής και της κλινικής εφαρμογής της διατροφολογίας. Θεωρεί τον οργανισμό ως ψυχοσωματική ολότητα, της οποίας τα διάφορα μέρη επενεργούν μεταξύ τους και αλληλοεπηρεάζονται θετικά ή αρνητικά και σε τέτοιο βαθμό, ανάλογα με την περίπτωση και το άτομο. Δραστηριοποιείται κυρίως στο κυτταρικό επίπεδο, δηλαδή η δράση της βασίζεται περισσότερο στη βιο-χημική συμπεριφορά και αλληλεπίδραση του οργανισμού με τα υλικά χημικά στοιχεία, τα οποία αποτελούν σχεδόν εξολοκλήρου τον ίδιο και τις λειτουργίες του. Δίνει μεγάλη έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην αντιμετώπιση των παθήσεων και προσπαθεί να βρει τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν στα συμπτώματα των ασθενειών. Θεωρεί ότι ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να «αυτοθεραπευθεί» εφόσον του παρασχεθούν οι σωστές διατροφικές ουσίες (ορθά μόρια) στην κατάλληλη ποσότητα, ποιότητα ή συνδυασμό αυτών.

 

Η Ορθοκυτταρική Ιατρική αποσκοπεί στη φυσιολογική λειτουργία και ζωή των κυττάρων. Αυτή εξασφαλίζει ισχυρή άμυνα στον οργανισμό και πρόληψη εναντία σε όλες σχεδόν τις παθήσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει δείξει σημαντικά θεραπευτικά αποτελέσματα. Αν όλα τα κύτταρα έχουν σωστή θρέψη και είναι αποτοξινωμένα τότε είναι λογικό και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι όλα τα όργανα και όλος ο οργανισμός που αποτελείται από κύτταρα, θα λειτουργεί σωστά και σε κατάσταση υγείας χωρίς να παρουσιάζει ψυχοσωματικά συμπτώματα.Στόχος της Ορθοκυτταρικής Ιατρικής είναι η διατήρηση της καλής υγείας και η θεραπεία των παθήσεων, μέσω της μεταβολής της πυκνότητας των ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό και της διατήρησής τους σε φυσιολογικά επίπεδα στο επίπεδο του κυττάρου. Για να διατηρήσει καλή υγεία ο οργανισμός, πρέπει να προσλαμβάνει θρεπτικές ουσίες απαραίτητες για τη ζωή, οι οποίες να υπάρχουν στις σωστές πυκνότητες μέσα στα κύτταρα.

 

 

Η εξέλιξη της ορθοκυτταρικής ιατρικής

 

Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα οι απόψεις της επιστήμης για την τροφή ήταν σχετικά απλοϊκές, θεωρώντας ότι ουσιαστικά αποτελείται μόνο από πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες. Στις αρχές του 20ου αιώνα όμως, πολλοί φυσιολόγοι παρατήρησαν ότι δεν ήταν δυνατόν να κρατήσουν πειραματόζωα ζωντανά, τρέφοντάς τα μόνο με πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες. Ήταν εμφανές ότι πρέπει να υπήρχαν και άλλα απαραίτητα συστατικά που έδιναν στην τροφή την ιδιότητα να δίνει και να διατηρεί τη ζωή. Αυτές οι παρατηρήσεις οδήγησαν τον φυσιολόγο Χόπκινς να ανακαλύψει την πρώτη βιταμίνη, την Α, το 1909. Από τότε με ραγδαίο ρυθμό, ανακαλύφθηκαν οι υπόλοιπες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, και όλα τα γνωστά διατροφικά στοιχεία. Τέλος σχετικά πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν και οι «καταλύτες» όλων των βιοχημικών λειτουργιών του σώματος, που είναι τα ένζυμα, επίσης χημικές ενώσεις του άνθρακα. Όλα αυτά τα στοιχεία αποδείχθηκε εργαστηριακά αλλά και κλινικά, ότι είναι απαραίτητα για όλες τις λειτουργίες του σώματος και η έλλειψή τους, οδηγεί σε λειτουργικές ανωμαλίες. Αποδείχθηκε επίσης ότι η αναπλήρωση αυτών των ελλείψεων δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό να λειτουργήσει ξανά σωστά, δηλαδή να «αυτοθεραπευθεί». Οι ελλείψεις αυτές δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου, λόγω της εντατικής καλλιέργειας και της βιομηχανοποίησης της τροφής, που την απογυμνώνει από πολλά από τα θρεπτικά της συστατικά και την επιβαρύνει με τοξικά χημικά.

 

Όλες οι φυσικές ουσίες (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτά) αποτελούν θεραπευτικά στοιχεία και πλήθος από επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ψυχοσωματικής υγείας και στη φυσιοπαθολογία του ανθρώπου. Παράλληλα καθώς ρυθμίζουν τις κυτταρικές λειτουργίες, ομαλοποιούν τη λειτουργία του ενδοκρινικού, νευροφυτικού, μυοσκελετικού, ανοσοποιητικού κ.ο.κ., ενώ πολλά στοιχεία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και αποτοξινωτικά από τις ελεύθερες ρίζες, τα βαριά μέταλλα και τις τοξίνες.

 

Πάνω σ΄ αυτές τις αρχές ο Linus Pauling, ο οποίος έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Νόμπελ, θεσμοθέτησε το 1968 την έννοια της ορθομοριακής ιατρικής στο περιοδικό «Science». Ήταν ο πρώτος στη σύγχρονη εποχή που περιέγραψε την «μοριακή» αιτία των παθήσεων. Ο όρος λοιπόν οφείλεται σε αυτόν και αναφέρεται στην κλινική εφαρμογή της επιστήμης της διατροφολογίας. Η διατροφολογία αναγνωρίζοντας τις διατροφολογικές ελλείψεις του κάθε ατόμου, τις αναπληρώνει μέσω της σωστής διατροφής ή όπου χρειαστεί και με διαιτητικά συμπληρώματα όπως είναι οι πολυβιταμίνες, τα μέταλλα, τα ένζυμα, τα ιχνοστοιχεία κλπ. Έτσι καταφέρνει να δράσει και προληπτικά και θεραπευτικά σε όλες τις παθολογικές περιπτώσεις.

 

Η ορθοκυτταρική ιατρική κάνει επίσης χρήση της αρχής της βιοχημικής ιδιαιτερότητας του ατόμου την οποία πρότεινε ο αμερικανός καθηγητής παθολογίας Γουίλιαμς το 1955. Αυτή πρεσβεύει ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί με διαφορετικές ανάγκες και λειτουργίες του σώματος και ότι η σαρωτική αντιμετώπιση της υγείας μας συμβατικά, όπου το ίδιο το φάρμακο και δοσολογία δίνεται σε όλους όσους παρουσιάζουν το ίδιο σύμπτωμα είναι επιεικώς απλοϊκή και μάλλον επικίνδυνη. Τα ίδια συμπτώματα, μπορεί να έχουν διαφορετικά αίτια, όχι μόνο σε διαφορετικά άτομα αλλά ακόμα και στο ίδιο άτομο σε διαφορετικούς χρόνους, επειδή όλα τα συστήματα του οργανισμού συνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται.

 
Επιστροφή