GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

  1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

  2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

  3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

  4. Προϊόντα ΕΕ

  5. Κυτταρική Δράση

  6. Νόμιμες Άδειες

  7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

  8. Έλεγχοι Α' Υλών

  9. Κλινική Μικροσκοπία

  10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

Linosyn (Έλαιο νυχτολούλουδο)Nervoplus

MADIAVIT

( D-Vital )

30 ΚΑΨΟΥΛΕΣΧρήση:

ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Για την υγεία των ματιών. Αναστέλλει την απώλεια όρασης μέσω αναστολής της διαδικασίας εκφυλισμού του ματιού (AMD). Προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.
Vit B1 3,3 mg, Vit B2 1,6 mg, Παντοθενικό οξύ 4,6 mg, Φολικό οξύ 50 μg, Vit B6 4,2 mg, Vit B12 3 μg, Vit C 85 mg, Βιοτίνη 35 μg, Β- Καροτίνη 2,5 mg (περιέχει Vit A 418 μg), Vit D 1 μg, Vit E 2,3 mg, Σελήνιο 25 μg, Ψευδάργυρος 7,5 mg, Εκχύλισμα Ginkgo 50 mg, Quercetin 12 mg, Εκχύλισμα από Κουκούτσι Σταφυλιών OPC 13 mg, Λιπαρά Ω3 4,5 mg, Alpha Liponsaure 25 mg, L-Μεθειονίνη 25 mg, Λουτεΐνη 2,6 mg, Ταυρίνη 15 mg, L-Κυστεΐνη 6,9 mg, Νιασίνη 48 mg, Ζεαξανθίνη 0,4 mg, Γύρη 23 mg, Χρώμιο, Χαλκός, Μαγγάνιο.

Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού (AMD) με την πάροδο της ηλικίας οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους σε απώλεια της όρασης στις βιομηχανικές χώρες. Ως συχνότερα αίτια αναφέρονται η συχνή έκθεση στον ήλιο, τα αυτοάνοσα νοσήματα και η ελλιπής συγκέντρωση στο μάτι βιολογικών ουσιών που βρίσκονται στους φωτοϋποδοχείς.
Τα κύτταρα των ενδογενών αντιοξειδωτικών μηχανισμών μειώνονται με την ηλικία. Το MADIAVIT είναι ένα διατροφικό φάρμακο με ικανοποιητική συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες μαζί με τις χρωστικές και τα λοιπά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ασκούν ουσιαστικό προστατευτικό ρόλο. Βελτιώνει και αποκαθιστά την τριχοειδική μικροκυκλοφορία βοηθώντας τη λειτουργία των παρεγχυματωδών οργάνων και την αιμάτωση και οξυγόνωση των ιστών. Από επιδημιολογικές έρευνες αποδείχθηκε ότι άτομα με καλή αντιοξειδωτική κατάσταση παρουσιάζουν μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης του εκφυλισμού του ματιού και ότι η καλύτερη τροφοδότηση γίνεται με αντιοξειδωτική διατροφή που εμποδίζει την ανάπτυξη του εκφυλισμού του ματιού στην ηλικία μεταξύ 45-75 ετών.
Στο MADIAVIT υπάρχουν βιολογικές χρωστικές, οι οποίες ανήκουν στα καροτινοειδή, όπως π.χ. η L-Lutein. Αυτές οι χρωστικές βρίσκονται κυρίως στον άξονα της φωτο-ϋποδοχής. Προφυλάσσουν από τα βλαβερά μήκη κύματος των πηγών ακτινοβολίας (κεραιών κ.α.), υποστηρίζουν τη μεταφορά οξυγόνου και προστατεύουν τους ιστούς.
Η κλινική μελέτη AREDS1 απέδειξε ότι ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών παραγόντων και ψευδαργύρου μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης προχωρημένης Ηλιακής Εκφύλισης Ωχράς Κηλίδας κατά 25%. Στο Αμερικανικό Κέντρο Πολλαπλών Ερευνών έγινε χορήγηση με αντιοξειδωτικές βιταμίνες και β-Καροτένιο σε 520 ελεγχόμενα άτομα με εκφυλισμό ματιού, εκ των οποίων τα 356 άτομα είχαν συγκριτικά καλύτερη ανάρρωση. Ο συνδυασμός χορήγησης καροτινοειδών L-Lutein συγκριτικά μειώνει τον κίνδυνο νόσησης, όπως επίσης στατιστικά φαίνεται και η θετική επιρροή των βιταμίνη Α και Ε.
Η συγκέντρωση Ψευδάργυρου και ιχνοστοιχείων σε διάφορα σημεία του ματιού, είναι σημαντική επειδή συμμετέχουν ως καταλύτες με κεντρική σημασία στον μεταβολισμό του αμφιβληστροειδούς. Από έρευνες επίσης έχει διαπιστωθεί ότι η τροφοδοσία με Ψευδάργυρο είναι ανεπαρκής με την πάροδο της ηλικίας. Συγκεκριμένα παρασχέθηκαν από το στόμα 100 mg Zinksulfat σε 151 άτομα που παρακολουθούνταν για εκφυλισμό του ματιού. Μετά από 12-24 μήνες οι ασθενείς που έλαβαν ψευδάργυρο είχαν καλύτερη εξέλιξη από αυτούς που ακολούθησαν θεραπεία placebo.
Γενικά το MADIAVIT συστήνεται σε περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη βελτίωσης της μικροτριχοειδούς κυκλοφορίας με παράλληλη αντιοξειδωτική προστασία.

1 κάψουλα ημερησίως ½ ώρα προ φαγητού.