GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

  1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

  2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

  3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

  4. Προϊόντα ΕΕ

  5. Κυτταρική Δράση

  6. Νόμιμες Άδειες

  7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

  8. Έλεγχοι Α' Υλών

  9. Κλινική Μικροσκοπία

  10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

DIFEMALKräutersaft (Φυτικό σιρόπι για το βήχα)

ENZYMKOMPLEX FORTE

( D-Vital )

30 ΚΑΨΟΥΛΕΣ



Χρήση:

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Τα ένζυμα ρυθμίζουν την πρόσληψη και την αφομοίωση των θρεπτικών ουσιών που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τις τροφές. Έχουν θετική επίδραση στη μείωση των φλεγμονών, των όγκων και του πόνου και γενικά κινητοποιούν το αμυντικό σύστημα του οργανισμού.
Α-αμυλάση (50.000 SKB/g) 80mg, Παγκρεατίνη (1NF) 50 mg, Πρωτεάση (Α 10.000 HUT/g) 15 mg, Λακτάση (65.000 U/g) 20 mg, Λιπάση (10.000 U/g) 20 mg, Βρωμελαϊνη (1.200 GDU/g) 30 mg, Παπαϊνη (2.000 USP/g) 50 mg, Ρουτίνη 48 mg, Θρυψίνη (2.500 USP/mg) 20 mg, Χυμοθρυψίνη (1.000 USP/mg) 1 mg.

Από χημικής άποψης τα ένζυμα είναι πρωτεϊνικά μόρια, των οποίων το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι, ότι προκαλούν και έπειτα κατευθύνουν βιοχημικές αντιδράσεις στον οργανισμό μας (ανάπτυξη, ρύθμιση της θερμότητας, κυκλοφορία του αίματος, λειτουργία της σκέψης, κ.ο.κ.). Τα ένζυμα δεν παράγονται μόνο από τον οργανισμό μας, αλλά μπορούμε να τα βρούμε στα τρόφιμα όταν αυτά είναι ωμά, φρέσκα και ανεπεξέργαστα. Τα ένζυμα εμπλέκονται σε όλες σχεδόν τις βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού. Ενεργούν σαν καταλύτες, δηλαδή διευκολύνουν και επιταχύνουν τον ρυθμό των αντιδράσεων που συμβαίνουν ανάμεσα στα διάφορα στοιχεία του οργανισμού που διαφορετικά δεν θα συνέβαιναν ή θα προχωρούσαν με πολύ αργούς ρυθμούς χωρίς τη δυνατότητα να συντηρήσουν τη ζωή. Τα ένζυμα είναι ευαίσθητα μόρια που η δράση τους εξαρτάται από το ph του οργανισμού, από τη θερμοκρασία και άλλους παράγοντες. Σημαντικό στοιχείο για τη σωστή δράση τους είναι η γνώση της βιοδιαθεσιμότητας, της χρονοβιολογίας και του σωστού συνδυασμού τους. Έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση και προάγουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα και άλλων θεραπειών (π.χ. αντιβιοτικά, χημειοθεραπεία), βελτιώνοντας τη δράση τους και μειώνοντας τις επιπλοκές τους. Βελτιώνουν και ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και του πεπτικού συστήματος, αλλά και του κυττάρου. Προάγουν την εξισορρόπηση και ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, τα ένζυμα τα οποία περιέχονται στο ENZYMKOMPLEX FORTE, είναι τα ακόλουθα:
• ΑΜΥΛΑΣΗ: Βρίσκεται στο σάλιο και στα παγκρεατικά πεπτικά υγρά και η λειτουργία της είναι να διασπά τους υδατάνθρακες, ειδικά το άμυλο, σε μικρότερα τμήματα που ονομάζονται σακχαρίδια.
• ΠΡΩΤΕΑΣΗ: Διευκολύνει τη διάσπαση της πρωτεΐνης σε αμινοξέα και μικρότερα πρωτεϊνικά τμήματα (όπως διπεπτίδια και τριπεπτίδια) και βρίσκεται στο στομάχι και στις παγκρεατικές εκκρίσεις. Περιέχει ενδοπεπτιδάσες και εξωπεπτιδάσες. Οι πρώτες υδρολύουν τους εσωτερικούς πεπτιδικούς δεσμούς, ενώ οι δεύτερες απελευθερώνουν αμινοξέα υδρολύοντας δεσμούς στα άκρα της πεπτικής αλυσίδας. Διασπούν αποτελεσματικά ένα μεγάλο εύρος πρωτεϊνών όπως, γλουτένη, αυγό, καζεΐνη, σόγια, ζελατίνη, ψάρι κ.ά.
• ΛΑΚΤΑΣΗ: Σχετίζεται με τη λακτόζη, το κύριο σάκχαρο των γαλακτοκομικών προϊόντων. Εμπλέκεται στη μετατροπή της λακτόζης σε γλυκόζη και γαλακτόζη (δυο απλά σάκχαρα που αποτελούν τη λακτόζη). Το πλήρες, το αποβουτυρωμένο γάλα, το επεξεργασμένο τυρί, το τυρί cottage και διάφορα άλλα τυριά, το γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, διασπώνται αποτελεσματικότερα με τη βοήθεια λακτάσης.
• ΛΙΠΑΣΗ: Διασπά το λίπος από τις τροφές σε διγλυκερίδια, τριγλυκερίδια, ελεύθερα λιπαρά οξέα, γλυκερίνη και διάφορες άλλες ομάδες λιπιδίων. Η πέψη των λιπιδίων συμβαίνει κυρίως στο λεπτό έντερο και σε μικρότερο βαθμό στο στομάχι. Υδρολύει τα τριγλυκερίδια (τα πιο συνηθισμένα λιπαρά της διατροφής μας) σε μικρότερα γλυκερίδια και ελεύθερα λιπαρά οξέα. Είναι αποτελεσματικό λιποδιαλυτικό ένζυμο που ενεργοποιείται σε όξινα περιβάλλοντα.
• ΒΡΩΜΕΛΑΪΝΗ: Πρωτεϊνολυτικό ένζυμο προερχόμενο από τον ανανά. Υδρολύει αποτελεσματικά τις περισσότερες διαλυτές πρωτεΐνες, όπως η καζεΐνη, ζελατίνη, σόγια, ψάρι, κ.α. με αποτέλεσμα μικρότερα πρωτεϊνικά πεπτίδια και αμινοξέα. Ενεργεί σε όξινες και αλκαλικές συνθήκες παραμένοντας δραστική σε ποικίλα βιολογικά περιβάλλοντα.
• ΠΑΠΑΪΝΗ: Πρωτεολυτικό ένζυμο προερχόμενο από το φρούτο Carica papaya. Υδρολύει πρωτεΐνες σε μικρότερα πεπτίδια και αμινοξέα.
• ΘΡΥΨΙΝΗ - ΧΥΜΟΘΡΥΨΙΝΗ - ΠΑΓΚΡΕΑΤΙΝΗ: Παγκρεατικά ένζυμα που δρουν πάνω στις πρωτεΐνες, στα πολυπεπτίδια και στο θρυψινογόνο, υδρολύοντας και διασπώντας τα σε μικρότερα πεπτίδια.
• ΡΟΥΤΙΝΗ: είναι ένα φλαβονοειδές γλυκοσίδιο των εσπεριδοειδών που βρίσκεται και στην dimorphandra mollis, φυτό της κεντρικής Βραζιλίας. Στον οργανισμό προσάπτεται στα ιόντα σιδήρου, εμποδίζοντας τα να δεσμεύονται με υπεροξείδια υδρογόνου, τα οποία εναλλακτικά θα προκαλούσαν εξαιρετικά αντιδραστικές ελεύθερες ρίζες, που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα, προάγοντας διαδικασίες φλεγμονής και κακοήθειας. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση στα αγγεία, αυξάνει την ελαστικότητα και αποτρέπει τη δημιουργία θρομβώσεων. Η Ρουτίνη επίσης ενδυναμώνει τα αγγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των φλεβικών οιδημάτων στα κάτω άκρα. Μειώνει την κυτταροτοξικότητα της οξειδωμένης LDL χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

1 κάψουλα την ημέρα πριν το γεύμα ή σύμφωνα με την υπόδειξη του θεράποντος ιατρού.










A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z