GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

 1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

 2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

 3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

 4. Προϊόντα ΕΕ

 5. Κυτταρική Δράση

 6. Νόμιμες Άδειες

 7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

 8. Έλεγχοι Α' Υλών

 9. Κλινική Μικροσκοπία

 10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

 

Οι λοιμώξεις συνοδεύουν την εξέλιξη και την ιστορία της Ιατρικής σε μια διαρκή και σκληρή μάχη, με εξάρσεις και υφέσεις με διαφορετική μορφή, όνομα και χρονικές περιόδους.

 

Ταυτόχρονα είναι σχεδόν ανύπαρκτη η έννοια της ενίσχυσης του αμυντικού συστήματος ή της ομαλοποίησης των αμυντικών μηχανισμών του ανθρώπου. Οι λοιμωξιολόγοι συνιστούν την ορθολογική χρήση αντιβιοτικών προκειμένου να περιορισθεί η εμφάνιση νέων ανθεκτικών στελεχών παθογόνων μικρο-οργανισμών, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) φοβάται πως η επόμενη σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία μπορεί να προέλθει από τους ιούς της γρίπης.

 

Τα αντιβιοτικά είναι γενικά άχρηστα εναντίον τέτοιων ιών, ενώ είναι πιο δραστικά ενάντια στα βακτήρια. Από την ανακάλυψη της πενικιλίνης το 1928 η κλασική αντιμετώπιση έχει ανακαλύψει πληθώρα αντιβιοτικών. Όμως ακόμη και σήμερα έχουμε πολύ λίγα φάρμακα κατά των ιών. Το κοινό κρυολόγημα για παράδειγμα είναι μια μόλυνση της άνω αναπνευστικής οδού που προκαλείται από 200 διαφορετικούς ιούς. Αν κάποιος επανειλημμένα υποτροπιάζει ή διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η νόσηση, σημαίνει πως το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αδυναμία και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη και σοβαρή λοίμωξη από βακτηριακούς ή μυκητιακούς παράγοντες.

 

Τα καλά νέα είναι ότι αρκετά βότανα και φυσικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή φυσική ιατρική έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι αποτελεσματικά κατά των λοιμώξεων από βακτήρια, ιούς, μύκητες και άλλους παθογόνους μικρο-οργανισμούς. Οι ερευνητές εντυπωσιάζονται με τον τρόπο που όλα τα συστατικά μέσα σε ένα φυτό λειτουργούν αρμονικά και επιτυγχάνουν και την καταπολέμηση του λοιμογόνου παράγοντα, αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

Οι κλινικές μελέτες έχουν επιτύχει συνδυασμούς με βότανα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες που έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις χρήσης και αποτελεσματικότητας. Οι συγκεκριμένες επιλογές και συνδυασμοί επιτυγχάνουν καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα και στόχευση της θεραπείας, π.χ. άνω ή κάτω αναπνευστικό. Χρησιμοποιούνται εκχυλίσματα από συγκεκριμένα μέρη φυτών που συνδιαμορφώνουν μια σειρά δραστικών συστατικών με ιδιαίτερα μεγάλο θεραπευτικό εύρος. Η πολλαπλότητα αυτών των ενεργών φαρμακευτικών ουσιών σε μια κλινικά ελεγμένη σύνθεση, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ενάντια στους παθογόνους μικρο-οργανισμούς, αλλά και ομαλοποιεί κάθε εκτροπή της ισορροπίας της φυσιολογικής χλωρίδας στον οργανισμό. Παράλληλα βελτιώνει όλες τις ενοχλήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, γαστρίτιδες και ερεθισμούς που οφείλονται σε εκτροπή της ανάπτυξης των βακτηριδίων.

 

Υπάρχουν μια σειρά από δραστικές ουσίες οι οποίες έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικές τόσο στην ανοσοενίσχυση όσο και στην καταπολέμηση ιών, μυκήτων και βακτηριδίων. Ο συνδυασμός εκχυλισμάτων από μέρη φυτών & βοτάνων όπως βερβερίδα, ρόδι, γκρέϊπ-φρουτ, λεβάντα, θυμάρι, δεντρολίβανο και ρίγανη προσφέρει ανάλογη δράση με έμφαση στην καταπολέμηση των μικρο-οργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις. Οι ουσίες αυτές έχουν την ικανότητα να δρουν ενάντια στα παθογόνα βακτήρια, ενώ δεν ενοχλούν τα φιλικά στο σώμα που συνθέτουν τη φυσιολογική χλωρίδα.

 

Η δράση αυτών των ουσιών είναι αντιβακτηριακή και αντιμυκητισιακή και είναι πολύ αποτελεσματική:

 

 • Σε λοιμώξεις (της άνω αναπνευστικής οδού κ.ο.κ.), με ιδιαίτερα μεγάλο θεραπευτικό εύρος.
 • Σε γενική ενόχληση των ανοσοποιητικών μηχανισμών από παθογόνους μικρο-οργανισμούς και σε βελτίωση της κατάστασης της υγείας (λοιμώξεις, γρίπη κ.λπ.).
 • Σε παθήσεις που οφείλονται στην εκτροπή της ισορροπίας των βακτηρίων, μυκήτων, παρασίτων και ζυμομυκήτων.
 • Σε ενοχλήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, γαστρίτιδες και ερεθισμούς στο στομάχι που οφείλονται σε εκτροπή της ανάπτυξης των βακτηρίων.

 

Μέσα από έναν άλλο μηχανισμό, αυτόν της ενίσχυσης των κυττάρων-φονέων δρουν οι β-D Γλουκάνες (1,3-1,6 β-D Glucan). Οι β-D-γλουκάνες είναι πολυμερή της γλυκόζης, ενωμένα με β-1,3 και β-1,6 γλυκοζιδικούς δεσμούς που προέρχονται από μύκητες-μανιτάρια, ομαλοποιούν και ρυθμίζουν συνολικά το αμυντικό σύστημα ενισχύοντας τη δράση των φυσικών κυττάρων-φονέων, δηλ. των Τ- κυττάρων, των ΝΚ- κυττάρων, των β-λεμφοκυττάρων και των μακροφάγων, χωρίς να κάνουν αλόγιστη ανοσοενίσχυση. Δρουν ρυθμιστικά, ομαλοποιώντας τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας τις επιπλοκές. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνουν την ικανότητα της άμυνάς του εναντίον των αλλεργικών παθήσεων, ιογενών προσβολών και άλλων χρόνιων παθήσεων και κακοήθειας.

 

Οι β-D Γλουκάνες (1,3-1,6 β-D Glucan) είναι χρήσιμες σε επιβάρυνση του οργανισμού από στρες, σε κόπωση ή αδυναμία λόγω μειωμένης ανοσολογικής δράσης. Βοηθούν στην ανάρρωση από χρόνια νοσήματα ή από έλλειψη ζωτικότητας. Πολύ αποτελεσματικές ως προληπτική ή συμπληρωματική αγωγή σε περιπτώσεις χρόνιων νοσημάτων, όπως καρκίνος, AIDS και αυτοάνοσα. Ιδανικό για ενίσχυση ατόμων ευαίσθητων σε φλεγμονές.

 

Αυτά είναι μόνο ορισμένα παραδείγματα φυσικών ουσιών που βοηθούν αποτελεσματικά και αξιόπιστα το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου. Ανάλογα με την παθολογία μπορούμε να συνδυάσουμε σκευάσματα (δύο ή και περισσότερα) και να επιτύχουμε τη βελτίωση χρόνιων προβλημάτων. Προβλημάτων τόσο οργανικών όσο και λειτουργικών, ενώ παράλληλα να επιτύχουμε την μακροχρόνια ενδυνάμωση του αμυντικού συστήματος.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή