GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

 1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

 2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

 3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

 4. Προϊόντα ΕΕ

 5. Κυτταρική Δράση

 6. Νόμιμες Άδειες

 7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

 8. Έλεγχοι Α' Υλών

 9. Κλινική Μικροσκοπία

 10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

 

Μετά τα 40 ή 45 έτη, κάθε άνδρας είναι υποψήφιος για παθήσεις του προστάτη και ιδίως για τη λεγόμενη καλοήθη διόγκωση ή υπερπλασία του. Δεν είναι βέβαια κανόνας αλλά σοβαρή πιθανότητα με αποτέλεσμα το ερώτημα «μήπως έχω προστάτη» να ακούγεται συχνά. Από την άλλη και σε νεότερες ηλικίες ιδιαίτερα συχνές είναι οι «προστατίτιδες».

 

Η Διεθνής Ουρολογική Εταιρία καθόρισε κανόνες ταξινόμησης και συγκριτικής αξιολόγησης των διαφόρων τάσεων που υπάρχουν διεθνώς. Βάσει μιας λογικής συνέχειας, εντοπίστηκαν και διαχωρίστηκαν τα διάφορα συμπτώματα ανάλογα με το τι ενδεχομένως μπορεί να συμβαίνει:

 

 • κατά τη διάρκεια της ούρησης,
 • πριν από αυτήν ή και
 • μετά το τέλος της.

 

Πριν από την ούρηση

 

 • Συχνουρία κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Νυκτουρία
 • Επιτακτική ούρηση.
 • Ακράτεια ούρων.

 

Κατά την ούρηση

 

 • Καθυστέρηση στην έναρξη της ούρησης.
 • Διακοπτόμενη ούρηση.
 • Δυσουρία.

 

Μετά την ούρηση

 

 • Αίσθηση ατελούς κένωσης.
 • Στάγδην ακράτεια.

 

Σε κάθε περίπτωση η διάγνωση και ο έλεγχος του προστάτη πρέπει πάντα να γίνεται από ειδικό ιατρό ουρολόγο. Εάν αποκλεισθεί κάθε αιτία για πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης λόγω κακοήθειας, μπορεί να ακολουθηθεί θεραπεία με φυτικά σκευάσματα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

 

Το μείγμα ενεργών συστατικών όπως εκχύλισμα Saw Palmeto και κολοκυθόσπορου, Ψευδάργυρος, Vit E και εκχύλισμα από το φυτό Epilobium parviflorum μπορεί να χορηγηθεί σε τυπικά συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη όπως συχνουρία ή επιτακτική ούρηση, καθυστέρηση στην έναρξη της ούρησης, εξασθενημένη ή διακεκομμένη ούρηση και αίσθημα υπολείμματος ούρων στην ουροδόχο κύστη. Επιπλέον θετικά αποτελέσματα αναφέρονται και για τις φλεγμονώδεις παθήσεις του προστάτη.

 

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί κάλλιστα να προσφέρει προστασία και ενδυνάμωση σε όλο το ουροποιητικό σύστημα και βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση διαταραχών των νεφρών και της ουροδόχου κύστης.

 

Η προέλευση του είδους φοίνικα Serenoa repens (Saw Palmeto) είναι από τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ. Από τον καρπό του φυτού Serenoa repens εξάγεται το εκχύλισμα, το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες στην φυσική ιατρική ως βασική δραστική ουσία σε σκευάσματα ενάντια σε φλεγμονώδεις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος. Σήμερα η κύρια χρήση του εκχυλίσματος Serenoa repens εντοπίζεται στην θεραπεία καλοηθών υπερτροφιών του προστάτη (ΒΡΗ). Ο καρπός του φυτού Serenoa repens μπλοκάρει στο περίβλημα του κυττάρου τους υποδοχείς της τεστοστερόνης, εμποδίζοντας έτσι την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη του προστάτη.

 

Οι δραστικές ουσίες του περιλαμβάνουν λιπαρά οξέα & στερόλες, οι οποίες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την διόγκωση του προστάτη και συγκεκριμένα:

 

 • Αναστέλλεται η 5-άλφα-ρεδουκτάση, ένα ένζυμο το οποίο μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη (DHT).
 • Αναστέλλεται η προσκόλληση της DHT στους υποδοχείς των κυττάρων.

 

Το εκχύλισμα του Saw Palmetto μπορεί να αναστείλει την παραγωγή ανδρογόνων (ανδρικές ορμόνες). Τα υψηλά επίπεδα β-σιτοστερόλης που περιέχονται στο Saw Palmetto του προσδίδουν ιδιότητες οιστρογόνων (γυναικείες ορμόνες). Το εκχύλισμά του είναι χρήσιμο για άτομα με υπερβολική έκκριση ανδρικών ορμονών, καθώς βοηθά αποτελεσματικά μέσω εξισορρόπησης.

 

Το εκχύλισμα του Serenoa repens δεν βελτιώνει μόνο θετικά την ανάπτυξη του προστάτη, αλλά μειώνει επίσης τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως συχνουρία, σταγόνες, νυκτουρία, καθώς και το αίσθημα υπολείμματος ούρων στην ουροδόχο κύστη.

 

Το εκχύλισμα από Κολοκυθόσπορο συνιστάται ιδιαίτερα σε παθήσεις της ουροδόχου κύστης και των ουροφόρων οδών, στην αντιμετώπιση παρασιτικών σκουληκιών στο έντερο και ως καθαρτικό σε δυσκοιλιότητα. Χρησιμοποιείται ευρύτατα δεκαετίες με πολύ καλά αποτελέσματα στις φυτοθεραπείες. Μειώνει γρήγορα και αποτελεσματικά τα συμπτώματα στις παθήσεις του προστάτη και δεν προκαλεί παρενέργειες ακόμα και σε χρόνια λήψη. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον κολοκυθόσπορο μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Ο Κολοκυθόσπορος περιέχει βιταμίνη Ε και Σελήνιο, τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά, Μαγνήσιο το οποίο βελτιώνει τη λειτουργία των μυών και Λινολενικό οξύ το οποίο ομαλοποιεί την αλληλεπίδραση των μυών της ουροδόχου κύστης.

 

Το Epilobium parviflorum είναι ένα πολυετές βότανο που συναντάται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η οικογένεια Epilobium αριθμεί περισσότερα από 200 είδη, εκ των οποίων μόνο το συγκεκριμένο έχει αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση κατά των παθήσεων του προστάτη, της ουροδόχου κύστης (κυστίτιδες) και των νεφρών. Έχει αποδειχθεί ότι οι β-σιτοστερόλες που προέρχονται από το Epilobium parviflorum, μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα, δρουν προστατευτικά στην υπερπλασία του προστάτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον καρκίνο γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του καρκινώματος του προστάτη.

 

Ο Ψευδάργυρος, ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο, το οποίο τονώνει την παραγωγή της ινσουλίνης και των λεμφοκυττάρων, συμμετέχει στην ισορροπία των οξέων και των βάσεων στο αίμα, και συμμετέχει στην σύνθεση πολλών πρωτεϊνών και περίπου 100 ενζύμων. Αυτό το ιδιαίτερα πολύπλευρο ιχνοστοιχείο βοηθάει επίσης στην πρόληψη ή στην θεραπεία του διαβήτη, τονώνει την εγκεφαλική λειτουργία και μειώνει την αποθήκευση της χοληστερόλης.

 

Η σύνθεση αυτή είναι μια εξελιγμένης μορφής φυτοθεραπεία, η οποία προέρχεται από τη Γερμανία όπου χρησιμοποιούνται πολύ αποτελεσματικά όλες οι παραπάνω ουσίες με ιδιαίτερη έμφαση στο Epilobium parviflorum. Τα δραστικά αυτά συστατικά μπορούν να χορηγηθούν και να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε τυπικές περιπτώσεις καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη καθώς και σε φλεγμονώδεις παθήσεις του, ενώ δρουν υποστηρικτικά και σε θεραπείες κατά όγκων του προστάτη.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή