GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

  1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

  2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

  3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

  4. Προϊόντα ΕΕ

  5. Κυτταρική Δράση

  6. Νόμιμες Άδειες

  7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

  8. Έλεγχοι Α' Υλών

  9. Κλινική Μικροσκοπία

  10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια, εξουθενωτική ασθένεια, κατά την οποία η μάζα και η ποιότητα του οστού μειώνονται. Τα οστά γίνονται πορώδη και εύθραυστα, ο σκελετός αποδυναμώνεται και ο κίνδυνος για κατάγματα αυξάνεται ραγδαία. Η απώλεια της οστικής μάζας συμβαίνει «αθόρυβα» και σταδιακά, συνήθως χωρίς συμπτώματα, μέχρι να συμβεί το πρώτο κάταγμα συνήθως στον καρπό, την σπονδυλική στήλη ή το ισχίο.  Τα οστεοπορωτικά κατάγματα επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα της ζωής και συχνά οδηγούν σε πόνο, δυσλειτουργία και σε χειρότερες περιπτώσεις, σε θάνατο.

 

Περίπου 1 στις 3 γυναίκες άνω των 50, θα πάθουν ένα οστεοπορωτικό κάταγμα (πιο συχνά και από τον καρκίνο του μαστού), όπως και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 (πιο συχνά και από τον καρκίνο του προστάτη).

 

Βασική ηλικία για τη δημιουργία ενός γερού σκελετού είναι η παιδική ηλικία και η εφηβεία, όπου το νέο οστό σχηματοποιείται πιο γρήγορα από ότι το παλιό οστό αποδομείται, κάνοντας τα οστά να γίνονται μεγαλύτερα και με μεγαλύτερη πυκνότητα. Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης συνεχίζει μέχρι τα μέσα της δεύτερης δεκαετίας όπου η μέγιστη οστική πυκνότητα έχει συνήθως κορυφωθεί. Η απώλεια οστικού ιστού ξεκινάει περίπου μετά την ηλικία των 40 ετών. Τις τελευταίες δεκαετίες, γιατροί και ερευνητές έχουν συλλέξει πολλά επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για οστεοπόρωση, οι οποίοι συνοψίζονται παρακάτω:


    Το φύλο και η ηλικία.

    Το οικογενειακό ιστορικό.

   Η κατασκευή του σώματος.

    Οι ορμόνες του φύλου.

   Η ανεπαρκής πρόσληψη ασβεστίου & βιταμίνης D.
    Η χρήση φαρμάκων.
    Ο τρόπος διαβίωσης (κάπνισμα, αλκοόλ κ.ά.).

 

Πολλοί από αυτούς τους παράγοντες μπορούν να μειωθούν χάρη στην προσωπική δράση του καθενός. Για τους παράγοντες που δεν μπορεί να γίνει τίποτα (π.χ. φύλο, ηλικία), θα μπορούσε να υιοθετηθεί καλή διατροφή και σωστή άσκηση για να αυξηθεί η σκελετική υγεία.  

 

Πλήθος μελετών έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών σχετίζεται με αυξημένη απώλεια οστικής μάζας, κάτι που ευνοεί περισσότερο την ανάπτυξη οστεοπόρωσης. Η δρ Deborah Selmeyer, ειδικός που έχει ασχοληθεί με το θέμα, εξηγεί: «Οι ζωικές τροφές περιέχουν συστατικά που μεταβολίζονται στον οργανισμό σε πρόδρομα όξινων ουσιών, προάγοντας συνθήκες οξέωσης, που με τη σειρά της διεγείρει τη δραστηριότητα των κυττάρων που αποδομούν (οστεοκλάστες) τα οστά και ταυτόχρονα αναστέλλει τη δραστηριότητα των κυττάρων που σχηματίζουν νέο οστό (οστεοβλάστες)».

 

Συνεπώς αμφισβητείται ευθέως η άποψη ότι το γάλα και τα παράγωγά του λειτουργούν ενισχυτικά για τα οστά, χάρη στο ασβέστιο που περιέχουν. Ο ανθρώπινος οργανισμός, στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει τα οξέα χρησιμοποιεί ασβέστιο, το οποίο αντλεί από τα οστά, κάνοντάς τα ευάλωτα. Για αυτό, οι καταναλωτές τροφών που περιέχουν ζωικές πρωτεΐνες, έχουν και τα υψηλότερα ποσοστά καταγμάτων.

 

Αξιοποιώντας τα συστατικά της φύσης έχουν δημιουργηθεί συνθέσεις σκευασμάτων, των οποίων η χρήση να μπορεί να βοηθήσει στην ανάπλαση των οστών και να αποτρέψει την ολική ή μερική μείωση της οστικής μάζας. Ένα τέτοιο σκεύασμα είναι το Calciflex, το οποίο περιέχει στη σύνθεσή του Ασβέστιο/Μαγνήσιο (2:1), Βιταμίνη D (Καλσιφερόλη), αλλά και Πυρίτιο.

 

Όταν μάλιστα οι παραπάνω ουσίες έχουν φυσική προέλευση παρουσιάζουν άμεσα αποτελέσματα, καθώς έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από ότι οι αντίστοιχες χημικής προέλευσης, οι οποίες επιπλέον μπορεί να έχουν και αρνητικές επιπτώσεις. Αυτές οι πολύ αποτελεσματικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στο Calciflex είναι το Ασβέστιο από κοράλλια και άλγη, το Πυριτικό οξύ από ίνες μπαμπού και το Μαγνήσιο επίσης από κοράλλια.

 

Το Ασβέστιο από ορυκτά υλικά και από τις φυσικές πηγές θαλάσσιας άλγης (Lithothamnium), έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία που προέρχονται από το θαλασσινό νερό. Επίσης τα ίδια χαρακτηριστικά έχει και το Ασβέστιο που προέρχεται από μία ειδική ποικιλία θαλάσσιων κοραλλιών (Korallenart). Η ιονισμένη μορφή αυτών των ορυκτών υλικών και των ιχνοστοιχείων είναι μια 100% καθαρή ουσία απόλυτα οργανική, η οποία δεν περιέχει πρόσθετα και χημικά συστατικά και χρησιμοποιείται επιτυχώς κλινικά εδώ και πολλά έτη στην Ιαπωνία.

 

Επίσης είναι γνωστό ότι το εκχύλισμα από το φυτό μπαμπού περιέχει ένα πολύ υψηλό ποσοστό πυριτικού οξέως - το οποίο ασκεί μια λειτουργία ανάπλασης στα οστά και στο συνδετικό ιστό και συνδυάζεται άριστα με το ασβέστιο. Ο συνδυασμός αυτός έχει μεγάλη σημασία σε σχέση με την σταθερότητα και την ευλυγισία των οστών – όταν ασκείται πίεση με ένα πάτημα, κίνηση, κάμψη ή στροφή στο κινητικό σύστημα. Η επάρκεια πυριτικού οξέως είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τα οστά, για την αποτελεσματική μεταφορά του ασβεστίου στα οστά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται, επιτυγχάνεται μεγάλη σταθερότητα και ελαστικότητα των οστών. Τέλος, η βιταμίνη D3 είναι γνωστό ότι είναι ένας επίσης σημαντικός συντελεστής για την επαρκή πρόσληψη ασβεστίου. 

 

Έχει αποδειχθεί ότι με τη χρήση του Calciflex για 6 εβδομάδες παρατηρείται η πρώτη διαφορά στη μέτρηση της οστεοπόρωσης και σε διάστημα 4 μηνών αύξηση 20% (κατά μ.ο.) της μάζας των οστών.  

Είναι ένα φυσικό προϊόν με λίγες θερμίδες χωρίς πρόσθετα και μαγιά, εξαιρετικά αποδεκτό από τον οργανισμό.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 

 
Επιστροφή