GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

 1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

 2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

 3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

 4. Προϊόντα ΕΕ

 5. Κυτταρική Δράση

 6. Νόμιμες Άδειες

 7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

 8. Έλεγχοι Α' Υλών

 9. Κλινική Μικροσκοπία

 10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΦΛΕΓΜΟΝΗ – ΤΟ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΕΣ ΝΟΣΟΥΣ

 

Ενώ για πολλά χρόνια οι ανοσολόγοι – ερευνητές έδειχναν σχετικά μικρό ενδιαφέρον για την μη ειδική ανοσία, τις τελευταίες δύο δεκαετίες το πεδίο αυτό του αμυντικού συστήματος αποκτά όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η φλεγμονή έχει αναγνωρισθεί ως το υπόστρωμα σχεδόν κάθε χρόνιας νόσου. Εκτός από τη φανερή σχέση της φλεγμονής στο άσθμα, στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τη νόσο του Crohn, τώρα στον κατάλογο περιλαμβάνεται επίσης ο διαβήτης, η κατάθλιψη, η σχιζοφρένεια, η νόσος του Alzheimer και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν συσσωρευτεί ενδείξεις που δείχνουν ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο κατά τη μετάβαση ορισμένων τύπων καρκίνου από προκαρκινωματώδες στάδιο, στο στάδιο της πλήρους νόσου. «Η σύνδεση μεταξύ φλεγμονής και καρκίνου έχει περάσει στο επίκεντρο της ερευνητικής έρευνας», σημειώνει ο Robert A. Weinberg του Ινστιτούτου Whitehead στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) στην επανέκδοση του πασίγνωστου εγχειριδίου του, «The Biology of Cancer».

 

Αλλά και στις άλλες χρόνιες νόσους η έρευνα δείχνει ότι η χρόνια φλεγμονή έχει σαφή σχέση στην παθογένεια και εξέλιξή τους.

 

Σε ασθενείς με κατάθλιψη έχουν εντοπισθεί υψηλά επίπεδα φλεγμονωδών μορίων – ιντερλευκίνης-6 και C-αντιδρώσας πρωτεΐνης. Επίσης στοιχεία δείχνουν ότι υψηλά επίπεδα κυτταροκινών σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια.

 

Στη νόσο του Alzheimer φαίνεται πως η φλεγμονή που προκύπτει προκαλεί βλάβη στους νευρώνες. Πιο συγκεκριμένα μικρογλοιακά κύτταρα – το νευρωνικό ισοδύναμο των μακροφάγων – εκφράζουν κυτταρονικές και κυτταροτοξικές ελεύθερες ρίζες που αλληλεπιδρούν με πρωτεΐνες – αμυλοειδές β – οι οποίες συσσωρεύονται στις χαρακτηριστικές πλάκες της νόσου.

 

Στον σακχαρώδη διαβήτη σημαντικό ρόλο παίζει το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο. Έτσι τόσο τα κύτταρα της μη ειδικής ανοσίας (μακροφάγα κ.α.), όσο και τα λιποκύτταρα όταν εκτεθούν στο μεταβολικό στρες το οποίο προκύπτει εξαιτίας π.χ. της παχυσαρκίας, συνθέτουν μόρια μεταγωγής σήματος που καλούνται κυτταροκίνες, όπως ο παράγων νέκρωσης όγκων (TNF). Αυτά τα μόρια παρεμβαίνουν στη φυσιολογική λειτουργία της ινσουλίνης και μπορεί να οδηγήσουν σε διαβήτη. Παράλληλα η φλεγμονή που αναπτύσσεται αποτελεί το αρχικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη και οργανικών βλαβών, π.χ. μικροαγγειοπάθεια, πολυνευροπάθεια, οφθαλμικές αλλοιώσεις κ.α.

 

Στις καρδιαγγειακές παθήσεις, τα μακροφάγα παίζουν σημαντικό ρόλο. Παράγουν στοιχεία φλεγμονής που ενεργοποιούν την παραγωγή πρωτεϊνών, οι οποίες διακόπτουν τον κυτταρικό θάνατο και προάγουν τη φλεγμονή και τον πολλαπλασιασμό κυττάρων. Πέπτουν την «κακή» χοληστερίνη (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνες), στην συνέχεια τα κύτταρα περιβάλλονται από ένα ινώδες κάλυμμα που σχηματίζει την αρτηριακή πλάκα. Η τελευταία μπορεί να αποσπαστεί και να δημιουργήσει κάποιο θρόμβο, ο οποίος αποκλείοντας μια αρτηρία οδηγεί σε καρδιακό επεισόδιο.

 

Το FLEVITAL περιέχει στη σύνθεσή του Εκχύλισμα Αγριοκαστανιάς, OPC - Εκχύλισμα Κουκουτσιών Σταφυλιού, Εκχύλισμα από Boswellia Serrata και Ρουτίνη.

 

Η ρητίνη του Weihrauch (Boswellia Serrata) εκτός από τις άλλες πολυάριθμες ουσίες περιέχει 5-8% την ουσία Boswellia Saeurun, η οποία είναι γνωστή για την αντιφλεγμονώδη δράση της. Αυτή η ουσία αδρανοποιεί το ένζυμο 5-λιποξυγενάση, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αυξημένη παραγωγή λευκοτριενίων. Έτσι δεν αναπτύσσονται λευκοτριένια που είναι υπεύθυνα για τη διατήρηση των χρόνιων φλεγμονών στον οργανισμό.

 

Η ρουτίνη είναι ένα φλαβονοειδές γλυκοσίδιο των εσπεριδοειδών που βρίσκεται και στην dimorphandra mollis, φυτό της κεντρικής Βραζιλίας. Στον οργανισμό προσάπτεται στα ιόντα σιδήρου, εμποδίζοντας τα να δεσμεύονται με υπεροξείδια υδρογόνου, τα οποία εναλλακτικά θα προκαλούσαν εξαιρετικά αντιδραστικές ελεύθερες ρίζες, που μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα, προάγοντας διαδικασίες φλεγμονής και κακοήθειας. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση στα αγγεία, αυξάνει την ελαστικότητα και αποτρέπει τη δημιουργία θρομβώσεων. Η ρουτίνη επίσης ενδυναμώνει τα αγγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των φλεβικών οιδημάτων στα κάτω άκρα. Μειώνει την κυτταροτοξικότητα της οξειδωμένης LDL χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

 

Τέτοιες αντιφλεγμονώδεις, αποιδηματικές και σταθεροποιητικές δράσεις των αγγείων έχουν επίσης το εκχύλισμα από κουκούτσι σταφυλιών (OPC) και το εκχύλισμα αγριοκαστανιάς.

 

Όλα αυτά δείχνουν ότι η καταστολή της χρόνιας φλεγμονής είναι σημαντική για να αποφύγουμε την ανάπτυξη και εξέλιξη των χρόνιων παθήσεων. Από την άλλη, η χρόνια χρήση χημικών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (κορτικοστεροειδών, μη στεροειδών) περικλείει επιπλοκές και κινδύνους. Για αυτό εξαιρετικής σημασίας και πολύ υποβοηθητικά είναι τα βιολογικά σκευάσματα που περιέχουν ουσίες με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά χωρίς τις επιπλοκές, τους κινδύνους και τα προβλήματα των χημικών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

 

Το Medenzym περιέχει στη σύνθεσή του Φυτικά ένζυμα από Aspergillus Oryzae, Ανανά, Παπάγια, Σύκο και Μάνγκο, Προανθοκυανίδες (ΟPC), Ρουτίνη και Ψευδάργυρος.

 

Έχει αποδειχθεί ότι τα φυτικά ένζυμα υπερτερούν και έχουν περισσότερα προτερήματα. Είναι ευαίσθητα μόρια που η δράση τους εξαρτάται από το ph του οργανισμού, από τη θερμοκρασία και άλλους παράγοντες. Σημαντικό στοιχείο για τη σωστή δράση τους είναι η γνώση της βιοδιαθεσιμότητας, της χρονοβιολογίας και του σωστού συνδυασμού τους. Έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση και προάγουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα και άλλων θεραπειών (π.χ. αντιβιοτικά, χημειοθεραπεία), βελτιώνοντας τη δράση τους και μειώνοντας τις επιπλοκές τους. Βελτιώνουν και ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και του πεπτικού συστήματος, αλλά και του κυττάρου. Προάγουν την εξισορρόπηση και ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

H χορήγησή του Medenzym είναι εξαιρετικά αποτελεσματική μεταξύ άλλων σε:

 

 • Ρευματοειδείς παθήσεις (φλεγμονώδεις-εκφυλιστικές).
 • Αθλητικά ατυχήματα, θλάσεις, κατάγματα.
 • Φλεβίτιδες – θρομβοφλεβίτιδες.
 • Φλεγμονές αναπνευστικών οδών (ιγμορίτιδα).
 • Δυσανεξίες, προβλήματα μεταβολισμού.
 • Φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.

 

Ο συνδυασμός φυσικών δραστικών ουσιών αυξάνει την αποτελεσματικότητα της αντιφλεγμονώδους δράσης και επίσης μπορεί να ενισχύσει την εξισορρόπηση και ομαλοποίηση συγκεκριμένων συστημάτων του οργανισμού. Οι χρόνιες νόσοι – και οι υποκείμενες φλεγμονώδεις καταστάσεις – αποτελούν σήμα κατατεθέν ενός γηράσκοντος οργανισμού. Οι ερευνητές παρατηρούν πως είμαστε όλοι λίγο παραπάνω φλεγμονώδεις από ότι χρειάζεται. Αντιμετωπίζοντας «τα κάρβουνα που σιγοκαίνε» - τη φλεγμονή - θα μπορούσαμε με τη βοήθεια φυσικών ουσιών να προλάβουμε ή να μεταστρέψουμε την πορεία μιας χρόνιας ασθένειας, με πολύ καλά αποτελέσματα.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 

 
Επιστροφή