GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

  1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

  2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

  3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

  4. Προϊόντα ΕΕ

  5. Κυτταρική Δράση

  6. Νόμιμες Άδειες

  7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

  8. Έλεγχοι Α' Υλών

  9. Κλινική Μικροσκοπία

  10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΗΠΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

 

Η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στις αναπτυγμένες χώρες έφερε στο προσκήνιο νέα προβλήματα και μεταξύ άλλων και τις άνοιες, ως ένα μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό θέμα. Ο όρος «άνοια» είναι κλινικός και αφορά την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, απαραιτήτως κατ’ αρχή της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της συμπεριφοράς. Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μακράν η πιο συχνή μορφή άνοιας (605 στο σύνολο) και ακολουθούν η αγγειακή άνοια, η άνοια με σωμάτια Lewy, η ήπια νοητική διαταραχή κ.α.

 

Ήπια νοητική διαταραχή είναι η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ φυσιολογικού γήρατος και άνοιας. Είναι ένα σύνδρομο και όχι κάποιο συγκεκριμένο νόσημα. Πρέπει ωστόσο εμείς, οι επιστήμονες της υγείας καθώς και όλοι οι ερευνητές να ορίσουμε τις υπο-ομάδες αυτού του συνδρόμου, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την αντιμετώπισή του. Ήπια νοητική διαταραχή μπορεί να παρουσιάζουν ασθενείς με ήπια κατάθλιψη και άγχος, ασθενείς με νοσήματα που επηρεάζουν τον εγκέφαλο, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, ασθενείς που έχουν υποστεί κάποια εγκεφαλική βλάβη, είτε λόγω κάκωσης είτε λόγω κάποιου αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, κ.ο.κ. Εξαιτίας της ετερογένειας της ήπιας νοητικής διαταραχής η εξέλιξή της μπορεί να ποικίλλει: τρία χρόνια παρακολούθησης αυτών των ασθενών έδειξαν ότι το 12% βελτιώθηκαν, το 53% παρέμειναν σε σταθερό επίπεδο και το 35% εκδήλωσαν άνοια. Επομένως όλοι οι ασθενείς με ήπια νοητική διαταραχή δεν οδηγούνται σε άνοια, τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια.

 

Ειδικά σε ηλικιωμένους ανθρώπους παρουσιάζονται χαρακτηριστικά για την ηλικία συμπτώματα, των οποίων η ένταση και τα όρια στις ηλικίες αυτές είναι ρευστά και δυσδιάκριτα. Τα μέτρα πρόληψης αποβλέπουν στο να επιβραδύνουν και να αποτρέψουν χρονικά τις φυσικές διαδικασίες εκφύλισης καθώς και να ανακόψουν τη μείωση της απόδοσης που συνεχώς αυξάνει σε αυτήν την ηλικία.

 

Στην πορεία του ερευνητικού χρόνου έχει αποδειχθεί ότι μια σειρά από φυσικές ουσίες μπορεί να λειτουργήσουν θετικά και εξισορροπητικά. Η ρίζα Ginseng χορηγείται σε περιπτώσεις εξάντλησης, μείωσης ζωτικότητας, μείωσης αποδοτικότητας και αυτοσυγκέντρωσης και σε περιπτώσεις μειωμένης ικανότητας προσαρμογής στη διάρκεια αγχώδους επιβάρυνσης. Περιέχει στεροειδή γλυκοσίδια που ονομάζονται παναξοσίδια, στερόλες, βιταμίνες της ομάδας D, τα οποία έχουν αντικαταθλιπτική δράση, αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού και βελτιώνουν την σωματική και νοητική απόδοση. Είναι μια πλούσια πηγή χολίνης, φωσφατιδυλοχολίνης, μαζί με φωσφατιδυλοϊνοσιτόλη, ουσίες χρήσιμες στην σωστή διαχείριση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, αλλά και του επιπέδου νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο.

 

Το Ginseng προωθεί τη δύναμη αντίστασης απέναντι στο βιολογικό και ψυχικό στρες και αυξάνει την ανοχή απέναντι στα αίτια του στρες. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει και μια βελτίωση της δύναμης και της αντοχής. Το Ginseng είναι επίσης χρήσιμο να λαμβάνεται στην ανάρρωση και γενικά για την ενδυνάμωση του οργανισμού. Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το Ginseng αποτελεί μια υποκειμενική παράμετρο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ευεξίας, της ζωντάνιας και της αποδοτικότητας. Τα θετικά αποτελέσματα τα διακρίνει κανείς μετά από μία τακτική λήψη ήδη σε περίπου 1-2 μήνες.

 

Τα τζινσενοειδή που περιέχονται στο Ginseng συμβάλλουν στην βελτίωση της ανοσίας και ομαλοποιούν την ανανέωση των κυττάρων και των ιστών.

 

Μία επιπλέον χρήσιμη ουσία είναι η Λεκιθίνη. Τα φωσφολιπίδια που περιέχονται στη Λεκιθίνη είναι ζωτικά συστατικά των μεμβρανών των κυττάρων και της μυελίνης, που περιβάλλει τα νεύρα. Αυξάνουν τη διαπερατότητά τους και συμμετέχουν στη διαδικασία διόρθωσης των βλαβών τους. Τα βασικά συστατικά της Λεκιθίνης είναι λιπαρά οξέα, φώσφορος, χολίνη και ινοσιτόλη. Είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την τόνωση του νευρικού συστήματος, κατά των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης και αρτηριοσκλήρυνσης, για τη διατήρηση της υγείας του ήπατος, για την πρόληψη χολολιθίασης και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος από μολύνσεις ιών.

 

Σε μελέτες έχει αποδειχθεί ότι η στοχευμένη λήψη Λεκιθίνης έχει μια θετική δράση στην ικανότητα μάθησης και μνήμης και στις διανοητικές ικανότητες, προφανώς εξαιτίας της αύξησης της σύνθεσης της Ακετυλοχολίνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα και στον εγκέφαλο. Σε ασθένειες αλλοίωσης του εγκεφάλου βρίσκονται πάντοτε χαρακτηριστικά χαμηλές τιμές της Ακετυλοχολίνης και για αυτό αιτιολογείται η θεραπευτική λήψη υψηλής ποιότητας Λεκιθίνης σε τέτοια πλαίσια ενδείξεων.

 

Κλινικές έρευνες έδωσαν επίσης σημαντικό ρόλο στο Ελαιόλαδο στην αντιμετώπιση πλατιάς γκάμας ασθενειών όπως αρτηριοσκλήρυνση, διαβήτη, έκζεμα, χολολιθίαση, χολαγγειΐτιδα, ίκτερο, μετεωρισμό (αέρια), διαταραχή εντερικής χλωρίδας, σύνδρομο Rainholt, δυσκοιλιότητα.

 

Ο καρπός της ελιάς περιέχει ελαϊκό οξύ, παλμιτικό οξύ και λινολεϊκό οξύ, απαραίτητα πρόδρομα μόρια για την παραγωγή προσταγλανδινών, οι οποίες ρυθμίζουν βασικές λειτουργίες του κυττάρου (διατήρηση ακεραιότητας της κυτταρικής μεμβράνης, μείωση πίεσης αίματος, σχηματισμού αιμοπεταλίων, επούλωση τραυμάτων κ.α.).

 

Τόσο το Ginseng όσο και η Λεκιθίνη, αλλά και το Ελαιόλαδο είναι φυσικές ουσίες, των οποίων η δράση έχει επιστημονικά αποδειχθεί ως ιδιαίτερα αποτελεσματική για προβλήματα υγείας και ενοχλήσεις που παρουσιάζονται σε άτομα της τρίτης ηλικίας και οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους για μια σειρά από δράσεις.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή