GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

 1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

 2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

 3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

 4. Προϊόντα ΕΕ

 5. Κυτταρική Δράση

 6. Νόμιμες Άδειες

 7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

 8. Έλεγχοι Α' Υλών

 9. Κλινική Μικροσκοπία

 10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΕΝΖΥΜΑ – ΓΛΟΥΚΑΝΕΣ

 

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Ο καρκίνος είναι αποτέλεσμα συνεχών και απεριόριστων διαιρέσεων των κυττάρων. Τα καρκινικά κύτταρα δημιουργούνται μέσα από την επίδραση πολλών και διάφορων παραγόντων, οι οποίοι προκαλούν ορισμένες αλλαγές στο δομικό πρόγραμμα του κυττάρου. Λόγω της διαφορετικής δομής του, το καρκινικό κύτταρο ανιχνεύεται από το ανοσοποιητικό σύστημα και καταστρέφεται από αυτό, είτε μέσω των μακροφάγων, είτε λόγω αντίδρασης με αντισώματα από κύτταρα-φονείς. Τα τοξικά κατάλοιπα απομακρύνονται ενζυμικά.

 

Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει καθημερινά καρκινικά κύτταρα, τα οποία μπορεί και διαχειρίζεται με επιτυχία. Η κατάσταση στον οργανισμό γίνεται προβληματική όταν παράγονται περισσότερα καρκινικά κύτταρα από όσα μπορεί να διαχειρισθεί το αμυντικό σύστημα ή όταν το ανοσοποιητικό έχει αδυνατίσει σε σημαντικό βαθμό. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να παρουσιαστεί ο καρκίνος. Δηλαδή, περισσότερα καρκινικά κύτταρα, κυκλοφορούν και εγκαθίστανται ανεξέλεγκτα στα τοιχώματα των αγγείων και εκεί καλά κρυμμένα πολλαπλασιάζονται. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο χαρακτηριστικό του καρκινικού κυττάρου. Για να αποφύγει την αναγνώριση, περιβάλλεται από μια κολλώδη ουσία, το ινώδες. Η επίστρωση του καρκινικού κυττάρου είναι 15 φορές παχύτερη από το ινώδες που καλύπτει το φυσιολογικό κύτταρο. Κάτω από την κολλώδη ουσία κρύβει τα αντιγόνα του ώστε να μην αναγνωρίζονται από τα αντισώματα που παράγουν κύτταρα του αμυντικού συστήματος.

 

Με τον τρόπο αυτό, πολλαπλασιάζονται ανενόχλητα, διασπείρονται με την κυκλοφορία του αίματος στο αγγειακό και λεμφικό σύστημα και «πιάνονται» με άγκιστρα (κολλώδη μόρια) σε μια μικρή στροφή ή σε μια μικρή κύρτωση στο τοίχωμα αγγείων, καλύπτονται με περισσότερο ινώδες και στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται. Σιγά-σιγά διαπερνούν τα τοιχώματα του αγγείου και κατόπιν επεκτείνονται στους ιστούς.

 

Ένα άλλο επικίνδυνο χαρακτηριστικό του καρκινικού κυττάρου είναι ο ονομαζόμενος «ανασταλτικός παράγων», ο οποίος σήμερα έχει διευκρινισθεί επακριβώς. Το καρκινικό κύτταρο κατορθώνει μέσα από μια μεταβολή της μεμβράνης του, να απορρίπτει ορισμένα από τα αντιγόνα του. Αυτά ενώνονται – δεσμεύουν τα αντισώματα που κυκλοφορούν και σχηματίζουν ανοσοσυμπλέγματα. Δυστυχώς δεν περιέχουν μέσα τους καρκινικά κύτταρα, ώστε αυτά να καταστρέφονται και έτσι παραπλανούν την άμυνα. Υπάρχουν πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες που αποδεικνύουν ότι υπάρχει υψηλή συγκέντρωση τέτοιων ανοσοσυμπλεγμάτων στο αίμα και στη λέμφο στην περιοχή του όγκου.

 

Τα ένζυμα λοιπόν, απέδειξαν αναμφισβήτητα πως είναι σε θέση, διαλύοντας τα ανοσοσυμπλέγματα να ανασυγκροτούν την άμυνά μας και κυρίως να ενεργοποιούν τα μακροφάγα, βοηθώντας τα να παράγουν απαραίτητα και χρήσιμα μόρια, όπως TNF. Επίσης τα ένζυμα, ιδίως μίγματα ή συνδυασμός πολλών ενζύμων απεδείχθη πως είναι σε θέση να αφαιρέσουν από τα καρκινικά κύτταρα δύο απειλητικές τους ιδιότητες:

 

 1. τη μεταμόρφωση και αποβολή των αντιγόνων και
 2. την κολλώδη ουσία με την οποία καλύπτονται και κρύβουν τα αντιγόνα.

 

Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερα ανοσοσυμπλεγματολυτικά και ινωδολυτικά ένζυμα διαθέτει ο οργανισμός, τόσο πιο επιτυχής και αποτελεσματική είναι και η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση της καρκινικής νόσου.

 

Το ENZYMKOMPLEX FORTE είναι κατάλληλο σκεύασμα λόγω της αποτελεσματικής του σύνθεσης, στην οποία περιέχονται φυτικά και ζωικά ένζυμα.

 

Σύνθεση: Α-αμυλάση (50.000 SKB/g) 80mg, Παγκρεατίνη (1NF) 50 mg, Πρωτεάση (Α 10.000 HUT/g) 15 mg, Λακτάση (65.000 U/g) 20 mg, Λιπάση (10.000 U/g) 20 mg, Βρωμελαϊνη (1.200 GDU/g) 30 mg, Παπαϊνη (2.000 USP/g) 50 mg, Ρουτίνη 50 mg, Θρυψίνη (2.500 USP/mg) 20 mg, Χυμοθρυψίνη (1.000 USP/mg) 1 mg.

 

Τα ένζυμα του ENZYMKOMPLEX FORTE δρουν ως εξής :

 

 1. Η δράση τους ξεκινά με την καθοριστική τους επίδραση στην ενεργοποίηση της δραστηριότητας των Μακροφάγων Κυττάρων.
 2. Τα ενεργοποιημένα Μακροφάγα Κύτταρα ξεκινούν τη δράση τους, αρχικά με ασθενή βακτηρίδια και αφού δραστηριοποιηθούν, αρχίζουν να κατατρώγουν τα ισχυρότερα βακτηρίδια, ιούς, ανοσοσυμπλέγματα και καρκινικά κύτταρα.
 3. Στη συνέχεια προχωρούν σε αποδόμηση των φλεγμονωδών παθολογικών διεργασιών (εκφυλιστικών, ρευματικών και τραυματικών οξέων και χρόνιων διεργασιών).
 4. Παράλληλα πραγματοποιούν ανοσοσυμπλεγματική διάσπαση με αποτέλεσμα την αποιδηματική δράση και αποκατάσταση των διαταραχών αιμάτωσης (ινωδογονόλυση).

 

Πολύ σημαντική είναι η δράση τους στην αποτροπή της δημιουργίας μεταστάσεων, λόγω και της ενδυνάμωσης του αμυντικού μηχανισμού αλλά και λόγω του ότι εμποδίζουν τα «άγκιστρα» των μεταστατικών κυττάρων να προσκολληθούν.

 

Η καλή λειτουργία των ενζύμων απαιτεί την ύπαρξη ενός ισχυρού αμυντικού συστήματος για την επιτυχή αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι β-D-glucan είναι μια κατηγορία ουσιών που προέρχονται από συγκεκριμένες ποικιλίες μανιταριών και τεκμηριωμένα έχουν δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η (1,3), (1,6)-β-D-glucan είναι επιστημονικά μελετημένη και χρησιμοποιούμενη ουσία σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κίνα. Έχει δράση σε όλο το αμυντικό σύστημα. Αυξάνει τη δράση των μακροφάγων, αυξάνει τη φαγοκυττάρωση, αυξάνει τις ιντερφερόνες, τις ιντερλευκίνες, τα killer-cells και βελτιώνει την κινητικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων.

 

Το Immun – Glucan περιέχει στη σύνθεσή του: (1,3)-(1,6)-β-D-γλουκάνες από σακχαρομύκητα ceverisae, Σκόνη από Maitake & Reishi (μανιτάρια) και Εκχύλισμα από κόκκινο μύρτιλο.

 

Το βασικό χαρακτηριστικό, αλλά και πλεονέκτημά του Immun – Glucan είναι ότι προάγουν μια ανοσορύθμιση και ομαλή ενδυνάμωση και όχι μια αλόγιστη ανοσοενίσχυση.

 

Βελτιώνει την λευκοκυτταροπενία και το δικτυοενδοθυλιακό σύστημα. Ενδυναμώνει τα μακροφάγα κύτταρα, τα μονοκύτταρα και τα granulb κύτταρα. Αυξάνει την παραγωγή φαγοκυττάρων και ΝΚ- κύτταρα (κοίλα – Τζολς).

 

Οι β-γλουκάνες (πολυμερή της γλυκόζης) σε in vitro πειράματα έχουν επιδείξει ευθεία κυτταροτοξική δράση εναντίον των καρκινικών κυττάρων, ενώ σε in vivo μελέτες σε πειραματόζωα, αντικαρκινική δράση μέσω ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος (Smith et al. 2002).

 

Ερευνητές αναφέρουν θετική επίδραση στην εμπόδιση της μετάστασης του καρκίνου, και κυρίως κατά του μεταλλαγμένου σαρκώματος.

 

Οι έρευνες συνεχίζονται και δείχνουν ότι:

 

 1. Ενισχύει τη μεμβράνη του καρκινικού κυττάρου, αποτρέποντας τη διασπορά του.
 2. Αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων, βοηθώντας την τοπική δράση της λαμβανόμενης φαρμακευτικής αγωγής.
 3. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα νεοπλασματικά φάρμακα, προκειμένου να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει τις παρενέργειες.
 4. Δρα ρυθμιστικά, ομαλοποιώντας τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος, μειώνοντας τις επιπλοκές.

 

Ο Μύρτιλλος περιέχει τανίνες, πεκτίνες (ένα είδος συμπλέγματος carbohydrate), οξέα φρούτων και αντιοξειδωτικά. Το γλυκοσίδιο Κυανιδίνη-3, η Κυανιδίνη-3-αραβινοσίδη,η paeonidin-3-αραβονισίδη και άλλα είναι τα κύρια μέρη του κόκκινου μύρτιλλου. Ο Μύρτιλλος (Billbery) γνωστός και ως Φίγγι περιέχει ανθοκυανοσίδες που ασκούν χαλαρωτική δράση στα αγγεία, αραιώνουν το αίμα (μειώνουν τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων) και τα κάνουν να κινείται ευκολότερα, μειώνοντας την πίεση στα τοιχώματα των αγγείων. Επιπλέον, ενισχύουν τη δομή του κολλαγόνου ενισχύοντας τα τοιχώματα των αγγείων, αποτρέποντας το σχηματισμό ανευρυσμάτων. Σταθεροποιεί τα τοιχώματα ιδίως των τριχοειδών αγγείων, μειώνει την ευπάθειά τους και προάγει την επιδιόρθωσή τους. Επιδρά θετικά στη φυσιολογική λειτουργία των οφθαλμών.

 

Η χρησιμοποίηση κατάλληλων σκευασμάτων από φυτικά κυρίως ένζυμα και από γλουκάνες, ουσίες που προέρχονται από φυσικές-βιολογικές πηγές, μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική στη διατήρηση της καλής υγείας του ανθρώπου, αλλά και στην καταπολέμηση χρόνιων προβλημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή