GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

 1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

 2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

 3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

 4. Προϊόντα ΕΕ

 5. Κυτταρική Δράση

 6. Νόμιμες Άδειες

 7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

 8. Έλεγχοι Α' Υλών

 9. Κλινική Μικροσκοπία

 10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

 

Η πιο σημαντική από τις ισορροπίες που καλείται να διατηρήσει το ανθρώπινο σώμα για να υπάρχει υγεία είναι η ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Η καθημερινότητα όμως οδηγεί πολύ εύκολα συνήθως, στην όξυνση των ιστών του σώματος. Ο μεταβολισμός, η υπερκατανάλωση ζωικών τροφών, οι χημικές ουσίες, τα φάρμακα, το στρες κ.α., προάγουν την παραγωγή οξέων. Έργο των ρυθμιστικών μηχανισμών του σώματος (όπως της αναπνοής, της κυκλοφορίας του αίματος, της πέψης, της παραγωγής ορμονών κ.α.) είναι η διατήρηση της ευαίσθητης εσωτερικής οξεοβασικής ισορροπίας, απαραίτητης προϋπόθεσης για την υγεία. Το ανθρώπινο σώμα καταβάλλει διαρκώς κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει την κατάλληλη, ελαφρώς αλκαλική φύση του αίματος (ΡΗ = 7,365).

 

Το σώμα δεν μπορεί να ανεχθεί παρατεταμένη υπερίσχυση οξέων. Αν το ph των ιστών παρεκκλίνει υπερβολικά προς την όξινη πλευρά τότε ελαττώνονται τα επίπεδα οξυγόνου, ο μεταβολισμός των κυττάρων διαταράσσεται και προοδευτικά σταματά. Με άλλα λόγια τα κύτταρα μπορεί να οδηγηθούν σε «θάνατο». Στην υπεροξύτητα των υγρών και των ιστών του σώματος εδράζεται η «ασθένεια», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται:

 

 • Μυοσκελετικά προβλήματα (αυχενικό σύνδρομο, μυαλγίες, κράμπες, δυσκαμψία κ.α.).
 • Ρευματικές παθήσεις (εκφυλιστικές και φλεγμονώδεις αρθροπάθειες).
 • Εντερικά προβλήματα (μετεωρισμός, δυσπεψία, αέρια, κ.α.).
 • Νευρικές διαταραχές (αϋπνία, ευερεθιστότητα, κ.α.) .
 • Δερματικά προβλήματα (κνησμός, κ.α.).

 

Για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, το σώμα αρχίζει να αποσπά αλκαλικά μέταλλα από τους ιστούς. Υπάρχει μια ομάδα μετάλλων η οποία εξουδετερώνει τα ισχυρά οξέα, στην οποία ανήκουν το Νάτριο, το Κάλιο, το Μαγνήσιο κ.α. Όταν τα μέταλλα αυτά αντιδράσουν με τα οξέα, παράγονται ουσίες πολύ λιγότερο βλαβερές τις οποίες ακολούθως ο οργανισμός αποβάλλει.

Ο υγιής οργανισμός διατηρεί ένα απόθεμα από τα αλκαλικά αυτά μέταλλα για να τα χρησιμοποιήσει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αν όμως οι ποσότητες που προσλαμβάνει από τις τροφές ή οι ποσότητες του αποθέματος δεν επαρκούν, τότε αναπληρώνονται από άλλα σημεία, όπως το ασβέστιο από τα οστά, το μαγνήσιο από τους μύες κ.ο.κ. Βέβαια αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των εν λόγω ιστών. Οι ελλείψεις τέτοιων στοιχείων οδηγούν σε πολλά και ποικίλα συμπτώματα και είναι η βάση στην οποία αναπτύσσονται τα χρόνια ή υποτροπιάζοντα νοσήματα.

 

Η μεγάλη κατανάλωση λευκωμάτων ή η διαταραχή στην πέψη τους, π.χ. λόγω έλλειψης ενζύμων, καταλήγει σε μεγάλη συγκέντρωση αποβλήτων του μεταβολισμού, που διαταράσσουν το ph. Το αποτέλεσμα είναι τα όργανα που είναι επιφορτισμένα να επιτελούν την αποτοξίνωση –νεφρά, ήπαρ, έντερο– να επιβαρύνονται και να αποτυγχάνουν να επιτελέσουν τη λειτουργία τους.

 

Έτσι είναι απαραίτητη η λήψη αλκαλικών αλάτων και φυτικών ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας. Τέτοια είναι το ασβέστιο, το κάλιο, το μαγνήσιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο κ.α. Οι φυτικές ουσίες, όπως η σκόνη από σπαράγγια, τα φυτικά ένζυμα κ.α., εξισορροπούν τη λειτουργία των κυτταρικών αντλιών καλίου/νατρίου και ασβεστίου/μαγνησίου με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισορροπίας του ph σε κυτταρικό επίπεδο. Τα σκευάσματα που αποσκοπούν σε αυτή την ισορροπία προσφέροντας σε κυτταρικό επίπεδο τις απαραίτητες ουσίες για την ομαλή διατήρηση των λειτουργιών του οργανισμού, καλούνται ορθοκυτταρικά σκευάσματα. Οι ουσίες αυτές συμμετέχουν και παράλληλα προάγουν ενζυμικές και ορμονικές διεργασίες στο σώμα οι οποίες είναι ευαίσθητες στην υπεροξέωση.

 

Για την ομαλοποίηση της οξεοβασικής ισορροπίας, η metapharm προτείνει τον συνδυασμό δύο σκευασμάτων, τα οποία επιτυγχάνουν άριστα αποτελέσματα.

 

Το Basomed και το Mangesiumkomplex.

 

Το Basomed είναι ένα αλκαλικό συμπλήρωμα διατροφής, που συμβάλλει στην ισορροπία της όξινης/αλκαλικής κατάστασης του σώματος με αλκαλικά μέταλλα, καθώς επίσης και με τις φυτικές ουσίες που περιέχει (σκόνη από σπαράγγια). Το Basomed εξισορροπεί τη λειτουργία των κυτταρικών αντλιών καλίου/νατρίου και ασβεστίου/μαγνησίου με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισορροπίας του ph σε κυτταρικό επίπεδο. Συγκεκριμένα περιέχει:

 

Ασβέστιο 145 mg, Κάλιο 7,5 mg, Μαγνήσιο 45 mg, Σκόνη από σπαράγγια 15 mg.

 

Αποτελεί βασικό σκεύασμα για μια ορθοκυτταρική θεραπεία, καθώς με τα αλκαλικά στοιχεία που περιέχει επιτυγχάνει την αποκατάσταση της οξεοβασικής ισορροπίας και παράλληλα μπορεί να δώσει απτά αποτελέσματα, βελτιώνοντας μια σειρά από χρόνια προβλήματα του οργανισμού όπως αυχενικό σύνδρομο, καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και δερματικά προβλήματα. Συνδυάζεται άριστα με το Mangesiumkomplex και για θεραπευτικά αποτελέσματα με βάθος, θα πρέπει -όπως όλα τα ορθοκυτταρικά σκευάσματα- να λαμβάνεται για τρεις μήνες συνεχόμενα.

 

Το Magnesiumkomplex συνδυάζει το Μαγνήσιο με όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, την Βιτ. Ε, το Φολικό Οξύ και τη Βιοτίνη, ώστε να προάγει την εξισορρόπηση του μεσοκυττάριου χώρου και του ph του. Αυτό έχει ως συνέπεια την ομαλοποίηση του παρασυμπαθητικού συστήματος, του οποίου οι απολήξεις καταλήγουν τυφλά στον μεσοκυττάριο χώρο. Έτσι διαταραχές της οξεοβασικής κατάστασης σε αυτό το χώρο, προκαλούν παρατεταμένη παραμονή νευροδιαβιβαστικών ουσιών (αδρεναλίνη, ακετυλοχολίνη κ.α.) με αποτέλεσμα να δημιουργείται μόνιμη κατάσταση στρες. Η χορήγηση ορθοκυτταρικών ουσίων μειώνει το επίπεδο π.χ. της αδρεναλίνης και των αποτελεσμάτων της (άγχος, κράμπες, αυχεναλγία, νευρικότητα, ταχυπαλμίες, υπερκινητικότητα κ.α.).

 

Συγκεκριμένα περιέχει :

 

Μαγνήσιο 100 mg, Vit E 18 mg, Vit B1 2,1 mg, Vit B2 2,5 mg, Vit B6 2,7 mg, Vit B12 4,5 μg, Βιοτίνη 150 μg, Φολικό οξύ 300 μg.

 

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός Μαγνησίου και βιταμινών της σειράς Β είναι άριστος στην αντιμετώπιση του άγχους, νευρικών διαταραχών, ψυχικών επιβαρύνσεων και χρόνιας κόπωσης από την καθημερινότητα. Αναπληρώνει τα επίπεδα Mg στα κύτταρα και μειώνει τα επίπεδα αδρεναλίνης. Έτσι μειώνει τους σπασμούς μυών (κράμπες), τον αυχενικό σπασμό, τα νευρικά «τικ», τα ανήσυχα άκρα (χέρια-πόδια). Είναι χρήσιμο κατά την εγκυμοσύνη (μειώνει σπασμούς μήτρας) και βασικό για την ομαλή εγκυμοσύνη και την ανάπτυξη του εμβρύου. Εξαιρετικά χρήσιμο σε ταχυπαλμίες, υπερκινητικές καταστάσεις παιδιών και αρτηριοσκλήρυνση αγγείων.

 

Πρέπει τέλος να επισημανθεί, ότι η λήψη ορθοκυτταρικών σκευασμάτων πρέπει να συνδυάζεται με ορισμένους παράγοντες που παίζουν σπουδαίο ρόλο για την καλή υγεία και κυρίως με την αλλαγή του τρόπου ζωής (ιδίως μείωση του άγχους) καθώς και του τρόπου διατροφής, ώστε με πολύπλευρο τρόπο να επιτευχθεί η διατήρηση της όξινης/αλκαλικής ισορροπίας του σώματος.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή