GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

 1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

 2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

 3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

 4. Προϊόντα ΕΕ

 5. Κυτταρική Δράση

 6. Νόμιμες Άδειες

 7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

 8. Έλεγχοι Α' Υλών

 9. Κλινική Μικροσκοπία

 10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ "A" (ΙΟΣ Η1Ν1)

 

Η ισορροπημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερη σημασία για τον άνθρωπο. Πρώτα η επιδημία του AIDS και κατόπιν ή μεγάλη διάδοση αλλεργιών, αυτοάνοσων παθήσεων, καρκίνων κ.α., υποκίνησε μεγάλο ενδιαφέρον για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πρόσφατη πιθανότητα «πανδημίας» της γρίπης “Α” (ιός Η1Ν1), κάνει επίκαιρη κάθε πρόταση για φυσικές ουσίες, που επιδρούν σε όλα τα επίπεδα των φυσικών ανοσολογικών μηχανισμών. Δηλαδή στην ειδική και μη ειδική ανοσολογική άμυνα του οργανισμού και στη χημική και κυτταρική, ώστε να έχουμε φλεγμονή – φαγοκυττάρωση – ανοσοαπάντηση.

 

Η συγκεκριμένη γρίπη είναι πιο «επικίνδυνη» στις ηλικίες 20-40 ετών, καθώς στις ηλικίες αυτές το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο υγιές και με έντονες αντιδράσεις. Και γίνεται πιο επικίνδυνη λόγω της πολύ έντονης φλεγμονής που αναπτύσσεται στη διαδικασία καταπολέμησής της από τον οργανισμό.

 

Η φλεγμονή αποτελεί μια από τις πρωταρχικές απαντήσεις του ανοσοποιητικού σε μια λοίμωξη. Τα κύρια συμπτώματά της είναι η ερυθρότητα και το οίδημα, προκαλούμενα από αυξημένη ροή αίματος προς τον προσβεβλημένο ιστό. Είναι δε το αποτέλεσμα χημικών διαμεσολαβητών που είτε εκκρίνονται από λευκοκύτταρα, είτε απαντώνται στο πλάσμα. Πιο συγκεκριμένα, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της ανοσολογικής απάντησης, εκκρίνοντας διάφορους διαβιβαστές πρωτεϊνικής ή γλυκοπρωτεïνικής φύσης, που ονομάζονται κυτταροκίνες. Χαρακτηριστικά των κυτταροκινών είναι το ευρύ φάσμα δράσεων και η αποτελεσματικότητά τους σε πάρα πολύ μικρές συγκεντρώσεις.

 

Στην ευρύτερη έννοια των χημικών μεσολαβητών της φλεγμονώδους απάντησης, θα έπρεπε να συμπεριληφθούν οι αγγειοδραστικές αμίνες (ισταμίνη & σεροτονίνη), το σύστημα του συμπληρώματος, το σύστημα της πήξης, το σύστημα των κινινών (βραδυκινίνη) καθώς και τα παράγωγα του αραχιδονικού οξέος (προσταγλανδίνες, θρομβοξάνες και λευκοτριένια).

 

Υπάρχουν πολλές φυσικές ουσίες που λειτουργούν θετικά στους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά οι σημαντικότερες είναι εκείνες που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των μηχανισμών.

 

Το IMMUN-NEEM είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην σταθεροποίηση του αμυντικού συστήματος και στην αντιμετώπιση των ιώσεων και των λοιμώξεων. Περιέχει εκχύλισμα Neem, Ginkgo, Paupereira, Σελήνιο και Ψευδάργυρο.

 

 • Οι κλινικές έρευνες έδειξαν ότι το Neem έχει επιστημονικά επιβεβαιωθεί ότι έχει μυκητοκτόνο και αντιβακτηριδιακή δράση. Αλλά κυρίως επί του παρόντος εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η χαρακτηριστική δράση του Neem κατά των ιών. Υπάρχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα του Neem στην Ηπατίτιδα Β και στον Έρπητα.
 • Η χρήση του Ginkgo βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση όλων των ιστών και των οργάνων και έτσι στην καλύτερη κατανομή και δράση όλων των άλλων ουσιών σε όλο το σώμα.
 • Το εκχύλισμα Paupereira (εκχύλισμα από τον φλοιό του ομώνυμου τροπικού φυτού της Ν. Αμερικής) περιέχει φλαβονοειδή και αλκαλοειδή. Χρησιμοποιείται εναντίον των μολύνσεων και των λοιμώξεων από ιούς.
 • Ο Ψευδάργυρος είναι συστατικό πολλών ενζύμων και είναι απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς επίσης και για το μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων.
 • Το Σελήνιο αποτελεί ισχυρό αντιοξειδωτικό παράγοντα καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και αφαιρώντας την τοξικότητα από τα βαριά μέταλλα και τα υπεροξειδωμένα λίπη, ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας του οργανισμού.

 

Έτσι συνολικά όλες οι ουσίες του IMMUN-NEEM βελτιώνουν τις ανοσολογικές και βιοχημικές παραμέτρους του οργανισμού, αυξάνουν την παραγωγή λευκοκυττάρων, γαμα-ιντερφερόνης και λεμφοκυττάρων. Παράλληλα το σκεύασμα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που είναι χρήσιμη στις ιώσεις.

 

Ένα ιδιαίτερης αξίας και αποτελεσματικότητας σκεύασμα που ομαλοποιεί και ρυθμίζει το αμυντικό σύστημα είναι το Immun-Glucan, το οποίο περιέχει (1,3)-(1,6)-β-D-γλουκάνες και εκχύλισμα κόκκινου μύρτιλλου. Οι συγκεκριμένες γλουκάνες έχουν δράση σε όλο το αμυντικό σύστημα. Βελτιώνουν την λευκοκυτταροπενία και το δικτυοενδοθηλιακό σύστημα. Το Immun-Glucan ενδυναμώνει τα μακροφάγα, τα μονοκύτταρα και τα granulb κύτταρα και αυξάνει την παραγωγή φαγοκυττάρων και ΝΚ-κυττάρων.

 

 • Οι β-D-glucan είναι μια κατηγορία ουσιών που προέρχονται από συγκεκριμένες ποικιλίες μανιταριών και τεκμηριωμένα έχουν δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η (1,3)-(1,6)-β-D-glucan είναι επιστημονικά μελετημένη και χρησιμοποιούμενη ουσία σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Κίνα. Κάθε ταμπλέτα περιέχει τόσο αυτούσια την ουσία (1,3)-(1,6)-β-D-glucan (251,5 mg από μύκητα ceverisae), όσο και σε σκόνη από μανιτάρι Reishi (56,5 mg) και σκόνη από μανιτάρι Maitake (26,5 mg).
 • Το μύρτιλλο περιέχει ανθοκυανοσίδες που ασκούν χαλαρωτική δράση στα αγγεία, αραιώνουν το αίμα, σταθεροποιούν το αγγειακό τοίχωμα αυξάνοντας την απόδοση όλων των άλλων ουσιών.

 

Το βασικό χαρακτηριστικό του Immun-Glucan, αλλά και πλεονέκτημά του είναι ότι προάγει μια ανοσορύθμιση και μια ομαλή ενδυνάμωση του αμυντικού συστήματος και όχι μια αλόγιστη ανοσοενίσχυση.

 

Έτσι ο συνδυασμός του Immun-Glucan (2-3 ταμπλέτες το βράδυ) μαζί με το IMMUN-NEEM (1-2 ταμπλέτες την ημέρα), αποτελούν μια πολύ αποτελεσματική προσέγγιση για την πρόληψη και αντιμετώπιση λοιμώξεων από βακτήρια, μύκητες και ιούς. Σαφώς καλύτερη από οποιοδήποτε μεμονωμένο εμβολιασμό καθώς είναι μια ολιστική και σφαιρική πρόταση ρύθμισης της άμυνας του οργανισμού.

 

Στη συνέχεια περιγράφεται ο τρόπος δράσης της δραστικής ουσίας (1,3)-(1,6)-β-D-glucan.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ (1,3)-(1,6)-β-D γλουκανών


Το αμυντικό σύστημα διαθέτει έναν άριστο μηχανισμό ισορροπίας για να εμποδίσει μια έντονη ανοσολογική αντίδραση. Εάν υπάρχει διαταραχή ισορροπίας Th1 & Th2 κυττάρων, τότε υπάρχει αλλεργική διάθεση.

 

Οι β-D glucane ενεργοποιούν τη λειτουργία των μακροφάγων & μειώνουν τα Th2 κύτταρα
 

 

 

 1. Τα μακροφάγα εκκρίνουν με τη δραστηριοποίηση από τις γλουκάνες την ιντελευκίνη 12.
 2. Η ιντερλευκίνη 12 δυναμώνει και δραστηριοποιεί τα Th1 κύτταρα που προωθούν την κυτταρική ανοσία και την ανάπτυξη περισσότερων μητρικών κυττάρων.

 

Εάν ο υποπληθυσμός των Th2 κυττάρων είναι αυξημένος, παράγονται περισσότερα IgE-αντισώματα, που θα έχει ως επακόλουθο αλλεργικές αντιδράσεις. Μόνο όταν η παραγωγή των κιτοκίνων στα Τ-βοηθητικά κύτταρα βρίσκεται σε ισορροπία μπορούν να αποφευχθούν οι έντονες αντιδράσεις.

 

Συμπερασματικά, οι (1,3),(1,6)-β-D glucan ενεργοποιούν τη λειτουργία των μακροφάγων που με την σειρά τους εκκρίνουν την ιντερλευκίνη 12 η οποία οδηγεί στην παραγωγή των Τ-βοηθητικών λεμφοκυττάρων, τα οποία ηγούνται στην άμυνα κάθε εισβολέα.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή