GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

 1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

 2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

 3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

 4. Προϊόντα ΕΕ

 5. Κυτταρική Δράση

 6. Νόμιμες Άδειες

 7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

 8. Έλεγχοι Α' Υλών

 9. Κλινική Μικροσκοπία

 10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ALPHA OMEGA 3-6-9

 

Ορθοκυτταρικό σκεύασμα πλούσιο σε ακόρεστα Ω 3-6-9 λιπαρά οξέα με Vit.E

 

ΧΡΗΣΗ :

 • Τα λιπαρά οξέα Ω-3, Ω-6 και Ω-9, χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για το σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών, της αιμοσφαιρίνης και των προσταγλανδινών.
 • Είναι αποτελεσματικό για την πρόληψη και υποστήριξη θεραπείας σε καρδιοπάθειες και ασθένειες κυκλοφορικού, καθώς και σε περιπτώσεις υψηλών τιμών σε τριγλυκερίδια.
 • Συνοδευτικό θεραπευτικά σε ασθένειες με φλεγμονές και σε ρευματικές παθήσεις.
 • Βοηθητικό στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό και στην ανάπτυξη του εμβρύου.
 • Έχει ευρεία αντιοξειδωτική δράση.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ : Ιχθυέλαιο 250 mg, Ελαιόλαδο 77,5 mg, Λινέλαιο 340 mg, VIT E 10 mg, τα οποία περιέχουν: Ω3: Α-Λινολενικό οξύ 170 mg, EPA 82 mg, DHA 55 mg. Ω6: Λινελαϊκό οξύ 51 mg. Ω9: Ελαϊκό οξύ 107 mg.

 

ΔΡΑΣΗ : Το ALPHA OMEGA 3-6-9 περιέχει μια ισχυρή θεραπευτική δοσολογία από επιλεγμένα ακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα σε μια συνεργική μεταξύ τους σχέση μαζί με ένα σύμπλεγμα βιταμίνης Ε που περιέχει και τις τέσσερις δραστικές μορφές της βιταμίνης (τοκοφερόλη).

 

Η τεχνολογία της υγρής κάψουλας με τις ουσίες που περιέχει το καθιστούν ένα πρωτοποριακό ορθοκυτταρικό σκεύασμα. Περιέχονται τρία υψηλής βιολογικής αξίας έλαια στη φυσική της μορφή και σε σωστή ποσοτική σχέση μεταξύ τους ώστε το σκεύασμα να έχει ευρύ πεδίο δράσης και μεγάλο πλαίσιο ενδείξεων.

 

Στο ιχθυέλαιο που χρησιμοποιείται για να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις από βαρέα μέταλλα, τοξίνες και άλλους επιβαρυντικούς παράγοντες, χρησιμοποιούνται μόνο αφρόψαρα και συγκεκριμένα σαρδέλες, αντσούγιες και σκουμπριά αλιευμένα από τις θάλασσες της Ν. Αφρικής και ρέγγες αλιευμένες από τα Β.Δ. παράλια της Αφρικής.

 

Λίπη και έλαια διαφέρουν πολύ μεταξύ τους στην σύνθεση των λιπαρών οξέων που περιέχουν. Μαζί με τα ανεπιθύμητα για την υγεία κορεσμένα λιπαρά οξέα, που ως επί το πλείστον υπάρχουν στη διατροφή μας, υπάρχουν και μια σειρά από λιπαρά οξέα, τα οποία πραγματοποιούν δράσεις ζωτικής σημασίας στον οργανισμό.

 

Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα είναι πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτά όμως που δεν μπορεί να υποκαταστήσει και χωρίς αυτά δεν μπορεί να επιβιώσει, είναι ορισμένα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία χαρακτηρίζονται ως απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το α-λινολενικό οξύ (a-linolenic acid), το οποίο υπάρχει στα ωμέγα-3 (ω-3) λιπαρά οξέα και το α-λινολεϊκό οξύ, το οποίο υπάρχει στα ωμέγα-6 (ω-6) λιπαρά οξέα. Τα ακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα πρέπει να ληφθούν σε έναν ακριβή συσχετισμό μεταξύ τους (σε μια σωστή αναλογία 1:4). Η συγκεκριμένη αναλογία των διαφορετικών ελαίων και η περιεκτικότητά τους σε Ω-3, Ω-6 και Ω-9 λιπαρά οξέα όταν συνδυάζεται με τις τέσσερις δραστικές μορφές τοκοφερόλης (Βιταμίνη Ε) δημιουργεί ένα σπουδαίο μέσο για προληπτική αλλά και θεραπευτική χρήση.

 

Στα Ω-3 λιπαρά οξέα ανήκει η αρχική ουσία Άλφα–Λινολενικό Οξύ (Alpha-Linolensäure) από το οποίο δημιουργούνται στο σώμα τα στοιχειωδώς σημαντικά λιπαρά οξέα ΕΡΑ και DHA. Επειδή ο άνθρωπος είναι ικανός μόνο εν μέρει να δημιουργήσει ΕΡΑ και DHA, αυτά τα δύο λιπαρά οξέα θεωρούνται ως ουσιώδεις διατροφικές ουσίες. Με βάση λοιπόν το A-Λινολενικό οξύ, ο ανθρώπινος οργανισμός συνθέτει Ω-3 λιπαρά οξέα, εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA) και εικοσιεξαενοϊκό οξύ (DHA). Από το Λινολεϊκό οξύ, παράγεται το γ-λινολενικό οξύ (γ-linolenic acid, GLA), το διομο-γ-λινελαϊκό οξύ (dihomo-gama-linoleic acid, DHGLA) και το αραχιδονικό οξύ (arachidonic acid), τα οποία ανήκουν στα Ω-6 λιπαρά οξέα.

 

Η θεμελιώδης δράση των απαραίτητων λιπαρών οξέων είναι η συμμετοχή τους στον σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών, καθώς και της αιμοσφαιρίνης και των προσταγλανδινών.

 

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα αυξάνουν την καλή χοληστερίνη (HDL), εμποδίζουν την συγκόλληση των αιμοπεταλίων κάνοντας το αίμα πιο λεπτόρρευστο και αποτρέπουν το σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία. Φαίνεται ότι βοηθούν στην αποτροπή του αιφνίδιου θανάτου και συμβάλλουν στη μείωση των αρρυθμιών. Επιπλέον μειώνουν τον κίνδυνο της δημιουργίας θρομβωτικού εγκεφαλικού επεισοδίου, χωρίς να αυξάνουν τις πιθανότητες να προκαλέσουν αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Νορβηγοί επιστήμονες έδειξαν το 1996 ότι άτομα τα οποία δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν την πίεσή τους με αντιυπερτασικά φάρμακα, το κατόρθωσαν παίρνοντας ιχθυέλαια ως διατροφικά συμπληρώματα. Αλλά και Έλληνες ερευνητές, όπως φαίνεται από μια εργασία που δημοσιεύθηκε το 1998 στο περιοδικό Cancer, έδειξαν πως τα Ω-3 λιπαρά οξέα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Σε φλεγμονώδεις περιπτώσεις όπως ρευματογενείς ασθένειες, Morbus Crohn, σε ψωρίαση και σε νευροδερματίτιδα, τα EPA & DHA αναστέλλουν την φλεγμονώδη δραστηριότητα των κυτοκινών. Με αυτόν τον τρόπο επηρεάζονται θετικά τα συμπτώματα και η εξέλιξη της ασθένειας. Τα ΕΡΑ & DHA επιδεικνύουν επίσης μια ισχυρή προστατευτική δράση σε καρδιαγγειακές ασθένειες. Μειώνουν τις τιμές τριγλυκεριδίων και μέσω των Εϊκοσαενοϊδών αναστέλλουν την πήξη του αίματος.

Έναν ιδιαίτερο ρόλο παίζουν τα Ω-3 λιπαρά οξέα στην ανάπτυξη του εμβρύου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η επαρκής λήψη με Ω-3 λιπαρά οξέα προωθεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος και βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση με την σωστή εγκεφαλική λειτουργία του παιδιού στην περαιτέρω ζωή του.

 

Τα λιπαρά οξέα Ω-3, Ω-6 και Ω-9 υποστηρίζονται στη θεραπευτική και προληπτική τους δράση μέσω της συνύπαρξής τους με ένα σύμπλεγμα τοκοφερόλης, το οποίο πρέπει να περιέχει και τις τέσσερις δραστικές μορφές τοκοφερόλης. Όλες οι μορφές μαζί δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά, αφενός συνδυαστικά μεταξύ τους, αφετέρου επιτελώντας μεμονωμένες λειτουργίες. Αιματολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι με τον συνδυασμό των ωφέλιμων λιπαρών οξέων Ωμέγα με όλες τις μορφές τοκοφερόλης αποτρέπεται η οξείδωση των λιπαρών οξέων στον οργανισμό και επιτυγχάνεται έτσι η αποτελεσματικότητα στη δράση τους.

 

Πρέπει πάντως να τονιστεί ότι ειδικά τα Ωμέγα 3 που προέρχονται από την επεξεργασία λιπαρών ψαριών πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα, ώστε να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις με τοξικούς παράγοντες. Οι επιβαρύνσεις αυτές υπάρχουν στα μεγάλα ψάρια του βυθού, στο λιπώδη ιστό των οποίων αποθηκεύονται με την πάροδο του χρόνου επιβλαβείς ουσίες (βαριά μέταλλα, τοξίνες, κλπ). Έχει μεγάλη σημασία να είναι καθαρή η περιοχή από την οποία αλιεύονται τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των Ω-3 λιπαρών, ώστε να μην υπάρχουν επιβαρύνσεις από τοξικούς παράγοντες. Είναι περισσότερο ασφαλές να χρησιμοποιούνται μόνο αφρόψαρα όπως σαρδέλες, αντσούγιες, σκουμπριά, ρέγκες, κ.ά., αλιευμένα από ανοιχτές θάλασσες και από περιοχές χωρίς περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

 

Συνάγοντας, τα λιπαρά οξέα Ω-3 και Ω-9 από το Ιχθυέλαιο, μαζί με το Ω-9 από το Ελαιόλαδο, το Ω-6 Λινολεϊκό Οξύ από το Λινέλαιο και οι τέσσερις μορφές Τοκοφερόλης, όταν συνδυάζονται σε ένα συγκεκριμένο σύμπλεγμα, δρουν αποτελεσματικά σε μια συνεργική σύνθεση τουλάχιστον στις παραπάνω προαναφερθείσες περιπτώσεις, διατηρώντας στο ακέραιο τις ωφέλιμες δράσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή