GreekEnglish (United Kingdom)

10 Λόγοι Προτίμησης

  1. Εξισορρόπηση & Ομαλοποίηση

  2. Ορθοκυτταρική Ιατρική

  3. Αλκαλοποίηση - Αποτοξίνωση

  4. Προϊόντα ΕΕ

  5. Κυτταρική Δράση

  6. Νόμιμες Άδειες

  7. Σύγχρονο Νομικό Πλαίσιο

  8. Έλεγχοι Α' Υλών

  9. Κλινική Μικροσκοπία

  10. Μονιμότερο Αποτέλεσμα

 

Εποχικά Προϊόντα

ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ & ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

 

Πολλοί οργανισμοί παρουσιάζουν στο σημερινό διαταραγμένο σύγχρονο περιβάλλον το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο. Είναι ένα στάδιο στο οποίο τα λιποκύτταρα και τα μυικά κύτταρα εμφανίζουν αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσει η γλυκόζη να περάσει μέσα στα κύτταρα, το πάγκρεας πρέπει να παράγει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης.

 

Η διαταραχή αυτή οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο με συνεχή αύξηση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να εγκαθίσταται ο διαβήτης τύπου 2. Ο διαβήτης είναι πάθηση στην οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σάκχαρα (γλυκόζη) στο αίμα, επειδή το σύστημα ινσουλίνης δεν λειτουργεί σωστά. Με την πάροδο του χρόνου, το σώμα μειώνει την ποσότητα της ινσουλίνης που παράγει, προκαλώντας ανεπάρκεια ινσουλίνης και αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Η μη αντιμετώπισή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές όπως:

 

Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και Καταρράκτη, Διαβητική νεφροπάθεια, Στεφανιαία νόσο, Εγκεφαλικό, Διαβητική Νευροπάθεια κ.α.

 

Η αλλαγή του τρόπου διατροφής, η σωματική άσκηση, η λήψη απαραίτητων διατροφικών συστατικών και φυσικών φαρμάκων μπορούν να αντιμετωπίσουν την εξέλιξη του μεταβολικού συνδρόμου. O συνδυασμός των παραγόντων αυτών μπορεί να μεταβάλλει και να βελτιώσει τον μεταβολισμό και να επηρεάσει θετικά το σάκχαρο του αίματος.

 

Υπάρχουν ορισμένες φυσικές ουσίες που υποστηρίζουν αποτελεσματικά τις ιδιαίτερες ανάγκες της ομαλοποίησης του μεταβολισμού για την αντιμετώπιση του μεταβολικού συνδρόμου και την υποστήριξη της διαχείρισης των σακχάρων του αίματος. Είναι πολύ ωφέλιμο να λαμβάνεται υπόψη και ο παράγοντας της χρονοβιολογίας. Ο μεταβολισμός είναι διαφορετικός κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και τα συστήματα και οι λειτουργίες του έχουν διαφορετικές ανάγκες ουσιών.

 

To Diaphytol είναι ένα σκεύασμα που σχεδιάστηκε στη Γερμανία με αυτό το σκεπτικό, μετά από μακρόχρονη έρευνα, και έχει ως σκοπό να προλάβει τις επιπλοκές του μεταβολικού συνδρόμου και να εξισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου του αίματος. Η συσκευασία blister περιέχει 60 κάψουλες, 30 καφέ χρώματος για πρωινή λήψη και 30 λευκού χρώματος για βραδινή λήψη.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ

ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΨΟΥΛΑ

Θειαμίνη 1,4mg, Vit B6 2mg, Φολικό Οξύ 200 μg, Vit B12 10 μg, Vit C 60 mg, Vit D 5μg, Χρώμιο 30 μg, Εκχύλισμα Κανέλας 300 mg, Προανθοκυανίδες 25 mg (Πολυφαινόλες 23,7 mg), Εκχύλισμα Μαύρου Πιπεριού 2,1 mg ( Peperin 2 mg).

 

ΒΡΑΔΙΝΗ ΚΑΨΟΥΛΑ

Vit A 400mg, Νιασίνη 18mg, Παντοθενικό Οξύ 6mg, Vit E 10,6 mg, Μολυβδαίνιο 60 μg, Ψευδάργυρος 10 mg, Εκχύλισμα Momordica 200 mg, Εκχύλισμα ρίζας Τζίνσενγκ 50 mg (Τζινσενοϊδή 2 mg).

 

Οι ουσίες που περιλαμβάνει τo Diaphytol έχουν αποδειχθεί ως αποτελεσματικές στην αποτροπή της εξέλιξης του μεταβολικού συνδρόμου και στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου του αίματος και η δράση τους περιγράφεται στη συνέχεια:

 

Το Μαύρο Πιπέρι αυξάνει τη φυσική θερμογενετική δραστηριότητα του μεταβολισμού, δηλαδή προάγει τη μεταβολική διαδικασία που παράγει ενέργεια και έτσι είναι βασικός παράγοντας για απώλεια βάρους. Διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην αφομοίωση των τροφών και των θρεπτικών συστατικών και θέτει σε κίνηση μηχανισμούς που οδηγούν στην πέψη και στην επακόλουθη γαστρεντερική απορρόφηση. Ενισχύει μεταβολικές διαδικασίες για ένα μεγάλο εύρος θρεπτικών ουσιών που συντελούν στο μεταβολισμό δηλαδή, βιταμινών, ηλεκτρολυτών, αμινοξέων και βοτάνων.

 

Το Χρώμιο επηρεάζει ως βασικό συστατικό του λεγόμενου παράγοντα ανοχής γλυκόζης (GTF), τον μεταβολισμό υδατανθράκων, λιπιδίων και πρωτεϊνών. Βελτιώνει τη δράση της ινσουλίνης, γιατί κατευθύνει και ελέγχει την σύνδεσή της στον ειδικό υποδοχέα ινσουλίνης του κυττάρου. Έτσι επιταχύνεται η απορρόφηση της γλυκόζης και αμινοξέων, στα κύτταρα του ήπατος, των μυών, του λιπώδους ιστού, γεγονός που οδηγεί σε μείωση του σακχάρου του αίματος.

 

Το Χρώμιο βελτιώνει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, επιδρά στη δράση της ινσουλίνης, βελτιώνει το λιπιδαιμικό προφίλ. Με την αύξηση της ηλικίας μειώνεται σημαντικά η συγκέντρωση χρωμίου στους διάφορους ιστούς του σώματος και συγχρόνως αυξάνουν οι διαταραχές του μεταβολισμού.

 

Η Κανέλα εκτός από ηρεμιστική, αναλγητική, αντιμυκητισιακή και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ενδείκνυται ως θετικό στοιχείο που προάγει την καλή πέψη. Επίσης προτείνεται σε καταστάσεις τυμπανισμού, δυσπεψίας, γαστροπεπτικών κολικών με μετεωρισμό και ναυτία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κ.α. Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά την ινσουλίνη. Ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Διεγείρει την ευαισθησία των κυτταρικών υποδοχέων της ινσουλίνης και συγχρόνως εμποδίζει τη δράση ενζύμου που προάγει την ινσουλινο-αντίσταση. Στις ίδιες έρευνες εμφανίσθηκε σημαντική μείωση των τριγλυκεριδίων της LDL χοληστερόλης και συνολικής χοληστερόλης χωρίς σημαντική μείωση της HDL χοληστερόλης.

 

Οι Προανθοκυανίδες (OPC) έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση ενώ ενισχύουν και ενδυναμώνουν τα τοιχώματα των αγγείων, βελτιώνοντας την ελαστικότητα και τη διαπερατότητα του αγγειακού τοιχώματος. Έτσι έχουμε καλύτερη ροή αίματος και καλύτερη ανταλλαγή των ουσιών του μεταβολισμού στα τριχοειδή αγγεία, μέσω των τοιχωμάτων τους. Είναι επίσης σημαντικές στην πρόληψη της εκφύλισης της όρασης στον σακχαρώδη διαβήτη.

 

Το εκχύλισμα από το φυτό Momordica Charantia ευνοεί την είσοδο της γλυκόζης στα κύτταρα. Περιέχει τις ουσίες momordin, charandin και πεπτίδια όμοια με την ινσουλίνη. Έχει ευνοϊκή επίδραση στη ρύθμιση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα σε διαβητικούς τύπου 2. Έχει ρυθμιστική δράση στην πεπτική λειτουργία, αντιόξινη δράση, ομαλοποιεί τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και λιπών (καλύτερη αφομοίωση), μειώνοντας το σωματικό βάρος.

 

Το εκχύλισμα ρίζας κόκκινου τζίνσενγκ δρα αναζωογονητικά και ενισχύει το σώμα και το πνεύμα. Βελτιώνει τις αμυντικές δυνάμεις, επιταχύνει την ανάρρωση από χρόνιες παθήσεις και δρα θετικά στο διαβήτη γήρατος (σακχαρώδης διαβήτης).

 

Επίσης στo Diaphytol περιέχεται μια σειρά από Μικροδιατροφικά Στοιχεία που πρέπει να λαμβάνονται από την διατροφή όπως (Β-βιταμίνες, Vit. D, Θειαμίνη, Φολικό οξύ, Μολυβδαίνιο, Νιασίνη, Παντοθενικό οξύ) και τα οποία συμμετέχουν ως συνένζυμα σε σημαντικές ενζυματικές αντιδράσεις. Επίσης μετέχουν στο μεταβολισμό του γλυκογόνου και στη βελτίωση του επιπέδου του σακχάρου σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και μειώνουν συνεργικά τον κίνδυνο και τις επιπλοκές του μεταβολικού συνδρόμου.

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ metapharm

 
Επιστροφή